Ozempic provoacă vise ciudate. Ce se întâmplă dacă iei medicamentul antidiabetic pentru slăbit și ce au visat oamenii

Ozempic - Foto: Freepick
Ce se întâmplă dacă iei Ozempic. Visul ciudat pe care l-au avut cei care au luat medicamentul.

Ozempic este o formă de semaglutid: un medicament aprobat inițial pentru tratarea diabetului, pe care FDA l-a aprobat pentru pierderea în greutate sub numele de Wegovy în 2021.

Utilizatorii de Ozempic au raportat că au avut vise ciudate și vii în care erau implicate celebrități, a relatat The Wall Street Journal.

Celebrități, inclusiv Elon Musk și Chelsea Handler, spun că au luat medicamentul, ceea ce a dus la criză de astfel de medicamente. Ozempic a devenit cuvântul de ordine pentru toate produsele semaglutide, indiferent de motivul pentru care o persoană le ia.

VEZI ȘI: Tirzepatida, victorie în lupta cu obezitatea. Îi face concurență lui Ozempic: Pierderea în greutate, fără precedent

Visele pe care oamenii spun că le-au avut în timp ce luau acest medicament, precum și omologul său Mounjaro de la Eli Lilly, s-au întins de la participarea la o licitație de vite cu Matthew McConaughey până la a purta în pântece copilul lui Dwayne "The Rock" Johnson, a relatat WSJ. Un alt utilizator a vrut ca Will Ferrell să le aducă pe lume copilul.

Rapoartele despre aceste vise vii au dus la crearea contului TikTok "ozempic dreams", care le cere utilizatorilor să împărtășească visele pe care susțin că le-au avut în timp ce luau medicamentul. 

Într-o postare, o persoană care a declarat că ia Wegovy și-a amintit că a visat că și-a petrecut noaptea la Home Depot comandând dulapuri și electrocasnice noi cu ajutorul vânzătorului Clint Eastwood.

În alta, un utilizator de Ozempic a scris: "Am avut primul meu vis nebunesc cu Ozempic, familia Kardashian/Jenners era familia mea și dinozaurii au început să invadeze și eu am salvat totul cu uleiuri esențiale". 

Alții și-au împărtășit visele pe Facebook, potrivit WSJ. Un vis îl implica pe actorul Jonah Hill, care servea la mese într-o croazieră. El își schimbase numele în "Sundaze" și plănuia să renunțe la actorie pentru a lucra în cabaret.

Într-un alt vis, un utilizator de Ozempic a jucat baseball pentru o mulțime ostilă și a trebuit să fie salvat de Oprah Winfrey într-un kart.

Insider a contactat Novo Nordisk și Eli Lilly pentru comentarii. O purtătoare de cuvânt a Novo Nordisk, compania care produce Ozempic și Wegovy, a declarat pentru WSJ că a primit rapoarte de vise anormale de la utilizatori. Cu toate acestea, nu aveau suficiente informații pentru a stabili dacă medicamentele au cauzat efectiv visele.

Un purtător de cuvânt al Eli Lilly a refuzat să comenteze rapoartele privind visele ciudate pentru WSJ.

Ozempic probabil că nu îi face pe oameni să viseze celebrități. Care este explicația, de fapt


Dr. Caroline Apovian, profesor de medicină la Harvard Medical School și co-director al unui centru de pierdere în greutate la Brigham & Women's Hospital din Boston, a declarat pentru WSJ că Ozempic poate declanșa vise ciudate deoarece promovează producția unui hormon intestinal care are receptori în creier. 

De asemenea, medicamentul poate face ca utilizatorul să cheltuiască mai multă energie în timp ce doarme, ceea ce ar putea duce la vise vii, a spus ea.

Alternativ, Deirdre Leigh Barrett, cercetător în domeniul viselor la Harvard Medical School, a declarat pentru WSJ că medicamentul ar putea, de asemenea, să îl ajute pe utilizator să își amintească visele mai bine decât în mod normal.

Ea a spus că medicamentul probabil nu îi determină pe oameni să viseze la celebrități, iar postările de pe rețelele de socializare ar putea să-i determine pe alții să își împărtășească propriile povești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel