Oțetul de mere face minuni pentru părul creț. 7 efecte la care nu te așteptai

Oțetul de mere, beneficii. Foto: Pixabay
Pentru părul tău creț, te-ai gândit să folosești oțet de mere? Această soluție acidă poate face minuni pentru părul cârlionțat! 

1. Un tratament alcalin

Dacă oțetul de mere este eficient se datorează în principal faptului că alcalinizează firul de păr. Reechilibrează pH-ul care poate, atunci când este ridicat, să provoace mătreață, mâncărime, dar și uscăciunea scalpului. 

2. Un puternic antibacterian

Datorită acestei virtuți dovedite științific printr-un studiu, oțetul de mere elimină bacteriile depuse pe scalp, organisme care pot sta la originea infecțiilor cu ciuperci și drojdii. 

3. Aliatul tău strălucitor

La fel ca oțetul alb, cel de mere este formidabil pentru părul creț. Conține o mulțime de nutrienți buni, cum ar fi vitamina B, C și potasiu. Un cocktail perfect pentru un păr creț plin de strălucire!

4. Descurcă buclele

Buclele au tendința enervantă de a se încurca mai ușor decât părul drept. Din fericire, ai la îndemână un balsam natural care face minuni. 

5. Ajută la creșterea firului de păr

Dacă vrei să-ți crească părul repede, ai încredere în puterea oțetului de mere. Aciditatea sa activează circulația sângelui, prin urmare stimulează creșterea părului! Dacă este utilizat ca apă de clătire după șampon, oțetul de mere acționează ca un adevărat tratament împotriva ruperii și căderii părului. 

6. Bucle definite

Cei cu părul creț ar trebui să se bucure, deoarece oțetul de mere este soluția pentru bucle definite. 

7. Luptă împotriva umidității

Un climat umed afectează firul de păr, făcându-l să pară lipsit de volum. Datorită acestei loțiuni naturale și eficiente, părul creț își recapătă volumul și frumusețea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel