Oțet și sare, secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți și crocanți

Sarea și oțetul pot fi folosite la preparea cartofilor prăjiți. Iată cum:

Ingrediente:

3 litri de apă

2 linguri de oțet alb

2 lingurițe sare kosher

1 kg de cartofi roșii

1 cană de ulei de canola

¼ cană arpagic proaspăt tocat mărunt

Pasul 1

Pune apa, 1 ceașcă de oțet și 1 lingură de sare într-o oală mare.

Pasul 2

Taie cartofii pe lungime și adaugă-i în oală. Fierbe-i aproximativ 20 de minute. Scurge-i de apă și pune feliile de cartofi pe foaie de copt tapetată cu prosop de hârtie. Lasă să se usuce la temperatura camerei aproximativ 20 de minute.

Pasul 3

Pune ulei într-o tigaie mare, așază cartofii cu grijă în uleiul fierbinte și gătește-i până devin aurii și crocanți (aproximativ 5 minute pe fiecare parte). Transferă-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Stropește-i cu puțin oțet și presară arpagic. 

Oțetul alb, valoare nutrițională

 

Oțetul alb are un conținut scăzut de calorii și conține o cantitate mică de micronutrienți - mangan, seleniu, calciu, magneziu și fosfor.

O cană de oțet alb furnizează următoarele substanțe nutritive:

43 de calorii

0,1 grame carbohidrați

0,1 miligrame mangan (7% DZR)

1,2 micrograme seleniu (2% DZR)

14,3 miligrame de calciu (1% DZR)

2,4 miligrame de magneziu (1% DZR)

9,5 miligrame fosfor (1% DZR.)

Pe lângă substanțele nutritive de mai sus, oțetul mai conține cupru, potasiu și sodiu.

Beneficii

 

Oțetul alb este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate:

1. Scade glicemia

Unul dintre cele mai impresionante beneficii ale oțetului alb pentru sănătate este capacitatea sa puternică de a regla nivelul zahărului din sânge. De fapt, o analiză efectuată de Universitatea de Științe Medicale Ahvaz Jundishapur a raportat că oțetul ar putea îmbunătăți controlul glicemic prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și insulină după mese.

2. Îmbunătățește nivelul de colesterol

Un colesterol mare poate crește riscul bolilor de inimă. Deși cercetările se limitează în mare parte la experimentele pe animale, unele studii arată că oțetul ar putea scădea nivelul colesterolului și ar promova o inimă sănătoasă și puternică.

Citește și Ce ingredient INEDIT să pui în cafea. Trucul unui expert pentru un gust mai bun

3. Sprijină pierderea în greutate

Unele studii sugerează că acidul acetic, principalul compus din oțet, ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate și, de asemenea, poate ajuta la scăderea poftei de mâncare, potrivit unui studiu din Jurnalul European de Nutriție Clinică. 

4. Ucide bacteriile

Multe dintre proprietățile medicinale ale oțetului se datorează conținutului său de acid acetic. Potrivit unei analize efectuate de BG Trauma Center Ludwigshafen, acidul acetic a fost folosit de peste 6.000 de ani ca agent antiseptic pentru dezinfectarea rănilor și pentru a ajuta la tratarea și prevenirea bolilor precum ciuma.

Pe lângă protejarea împotriva infecțiilor, unele cercetări indică faptul că oțetul ar putea ajuta la tratarea ciupercilor unghiei, a păduchilor, a negilor și a infecțiilor urechii, toate datorită efectelor sale antimicrobiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel