Urmărește dezbaterea live

Ordin nou care schimbă criteriile de intrare în carantină: testele efectuate, rata de infectare

Ministerul Sănătății a dat un ordin cu noi criterii de intrare în carantinare a localităților. Testele efectuate în 7 zile, rata de infectare și gradul de ocupare a paturilor sunt câteva dintre criterii.

În Monitorul Oficial a fost publicat marți, 13 aprilie, un ordin al ministrului Sănătății prin care sunt introduse noi criterii de carantinare a localităților. Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, introduce un punctaj, în baza unei grile care stă la baza instituirii carantinei.

Criteriile în funcție de care se va face carantinarea unei localități sunt următoarele, potrivit Antena 3: 

Criterii pentru instituirea carantinei zonale pentru municipii/zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori: minimum 60 de puncte - Număr de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidență cumulată în 14 zile,trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile, număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100, grad de ocupare a paturilor ATI în județ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ.

Criterii pentru instituirea carantinei zonale pentru restul zonelor: minimum 70 de puncte - rata de incidență cumulată în 14 zile; trendul incidenței cumulate pentru ultimele 14 zile; număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100; grad de ocupare a paturilor ATI în județ; grad de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în județ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel