Orban: Se va face o evaluare privind sporurile în Sănătate

Premierul Ludovic Orban. Foto: Guvern
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că se va face o evaluare a modului în care se acordă personalului medical sporul de luptă împotriva COVID-19 şi se va găsi o soluţie ca toţi cei implicaţi să fie răsplătiţi în mod echilibrat.

Orban a spus că le-a transmis reprezentanţilor Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", care au protestat, că nu doreşte reducerea sporurilor, ci să existe o corectitudine în acordarea acestora.

"Mărturisesc că nu am ştiut de protest. Am aflat cu o zi înainte, când am vorbit cu domnul preşedinte Hossu, mi-a spus de acest protest. (...) Am reuşit să găsesc timp şi i-am invitat pe reprezentanţii 'Solidarităţii Sanitare' şi le-am explicat că noi nu vrem să reducem nimic. Noi vrem să existe o corectitudine în ceea ce priveşte sporurile, sporul pentru COVID care este între 55 şi 85% astăzi. De asemenea, am avut discuţii şi cu sindicatul din ambulanţe unde am discutat de ambulanţe şi UPU pentru aplicarea sporului acela care a fost prevăzut în Legea 56 până în august, să căutăm o soluţie de acordarea unui spor şi ne-am înţeles pe 25%", a afirmat Orban.

El a spus că există un proiect de act normativ, care va fi supus dezbaterii publice.

"Şi până la urmă vom lua o decizie care să fie corectă, care să permită recompensarea tuturor celor care sunt în luptă cu COVID indiferent că sunt în spitale, în ambulanţe, în unităţi de primire urgenţă", a adăugat premierul.

Întrebat dacă se discută ca sporurile să nu fie plafonate, Orban a spus că se va face o evaluare serioasă să fie răsplătite în mod echilibrat eforturile făcute de personalul medical.

Aproximativ 100 de membri de sindicat ai Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" au participat, joi, la un miting în Piaţa Victoriei, solicitând Guvernului creşterea măsurilor de siguranţă pentru personalul sanitar şi respectarea prevederilor legale privind salarizarea angajaţilor din sistemul medical.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel