Orban: Bugetul la Sănătate crește cu câteva miliarde. Adunați ce primește CNAS cu ce primește Ministerul!

Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara că atunci când vorbim de bugetul Sănătății trebuie să adunăm ce primește Ministerul Sănătății cu ce primește Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, la o emisiune televizată, că bugetul Sănătății nu va scădea, ci, dimpotrivă, va crește cu câteva miliarde, el afirmând că a văzut multe știri false în acest sens.

„Am văzut niște fake-uri absolut îngrozitoare, că noi am tăiat bugetul la Sănătate. Le spun acestor mincinoși că bugetul la Sănătate trebuie calculat atât bugetul Ministerului Sănătății, cât și bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Dacă vom compara bugetul pe 2020, Ministerul Sănătății plus Casa Națională de Asigurări de Sănătate, o să constatăm că este o creștere semnificativă de câteva miliarde a bugetului față de Legea bugetului de stat adoptată în 2019 de Guvernul PSD”, a spus premierul Ludovic Orban, la România TV.

El a arătat că pentru CNAS a fost mărit bugetul pentru a nu mai exista probleme cu finanțarea programelor de sănătate. 

Mai mult decât atât, știți că aici, în domeniul Sănătății, noi a trebuit să creștem alocările către Sănătate, în special către bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru că exista riscul să rămânem fără finanțare la programele de sănătate vitale, care finanțează tratamentul bolilor", a spus Orban.

Premierul a arătat și că peste un miliard de lei au fost alocați doar pentru decontarea concediilor medicale și a celor maternale.

„De asemenea, (...) un miliard și ceva care au fost alocați pentru a putea asigura decontarea concediilor medicale și concediilor maternale. De asemenea, era nevoie de niște suplimentari de bani pentru a asigura funcționarea rețelei de sănătate, pentru a putea să își onoreze Casa obligațiile de plată către toți partenerii cu care are contracte de finanțare semnate. Deci, la Sănătate cheltuielile nu numai că nu au scăzut, ci dimpotrivă, au crescut", a mai arătat Ludovic Orban, la postul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel