Opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele. Află care sunt acestea

 Opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele. Foto: Freepick @KamranAydinov
Opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele. Le strică proprietățile nutriționale.

Ce poate fi mai ușor decât să faci o ciorbă de legume? Pui morcovi, cartofi, varză, sfeclă și ceapă. Poate adaugi roșii, țelină și păstârnac. Totul pare atât de simplu!

Legumele folosite îți sunt cunoscute și prepararea lor pare a fi un joc. Totuși nu este atât de simplu pe cât ți se pare. Dacă vrei să profiți la maximum de legume, trebuie să le gătești în mod corect.

Patru alimente care stimulează metabolismul. Dacă le consumi vei avea o siluetă de vis

Iată opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele.

Nu arunca părțile bune din legume. Cât de des ai tăiat frunzele și tulpinile țelinei? Sau ai curățați castraveții de coajă? Este o greșeală destul de comună a gospodinelor. Coaja, tulpinile și frunzele legumelor conțin și substanțe utile. 

Spre exemplu, tulpinile și frunzele de broccoli pot fi folosite în supe, salate și la fripturi. În acest fel vei obține mai mulți nutrienți.

Uleiul de cătină, beneficii. Are efecte anticancerigene și protejează sănătatea inimii

Printre cele opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele se numără și faptul că nu le speli corect. Multe legume precum țelina, spanacul, ardeiul gras și roșiile sunt adesea tratate cu pesticide. Dacă doar speli rapid legumele sau nu le speli deloc, riști să consumi și substanțele nocive. Prin urmare, apar intoxicații, alergii sau dureri abdominale.  Pentru a scăpa de substanțele nocive, trebuie să pui la înmuiat legumele într-o oală cu apă, timp de 10-15 minute, înainte de a le mânca sau a le găti. Și apoi, doar clătește-le cu apă curentă.

Nu combini legumele cu grăsimi. Dacă ții o dietă, cu conținut scăzut de grăsimi, faci un deserviciu sănătății și corpului tău. Combinarea unei cantități mici de grăsimi cu legume roșii, galbene, portocalii și verzi ajută organismul să absoarbă nutrienții, care luptă cu cancerul și care sunt sănătoși pentru inimă, cum ar fi licopenul și beta-carotenul.

Trebuie să consumi șase grame de grăsime împreună cu legume, pentru a obține cele mai multe beneficii nutriționale. Cel mai simplu mod de a combina legumele cu grăsimi este să adaugi în salata ta puțin avocado sau ulei de măsline.

Pofta de dulce, cauze emoționale sau psihice. Consilier nutrițional: Sfatul meu este să încerci să înțelegi ce a cauzat excesul

Consumi prea mult sus. Da, sucurile făcute în casă sunt foarte bune. Dar atunci când legumele trec prin storcător, coaja și pulpa lor, bogate în fibre, sunt eliminate. Însă nu uita că acesta ajută la creșterea senzației de sațietate și la îmbunătățirea digestiei. Mult mai bine este să faci băuturi în blender. Doar pune legumele în bender și adaugă puțină apă sau lapte vegetal. Vei obțineți un smoothie sănătos și hrănitor.  

Printre cele opt greșeli pe care le faci când gătești și consumi legumele se numără și faptul că le fierbi prea mult. Doar pentru că ai respectat o rețetă pas cu pas, asta nu înseamnă că ai gătit legumele corect. Evită fierberea sau gătirea prelungită a legumelor. Este suficient doar să le gătești la abur timp șapte minute. Gătirea legumelor în cuptor este, de asemenea, o soluție bună.

Le ții prea mult pe grătar. Atunci când sunt gătite pe cărbune și foc o perioadă lungă de timp, cărbunele elimină benzopiren, o substanță chimică cancerigenă. În primul rând, când gătești legumele pe grătar, nu trebuie să le ungi cu ulei. Acest lucru le distruge proprietățile benefice, deși se gătesc mult mai repede. 

Ce se întâmplă dacă bei un pahar de vin roșu. Trifan: S-a crezut că 20-30 gr pe zi au factor protectiv pentru bolile cardiovasculare, dar NU

Mănânci legumele cu diferite sosuri. Legumele ar trebui să fie vedetele mesei tale, dar nu le consuma cu sosuri. Spre exemplu, maioneza transformă o salata săracă în calorii într-o mâncare grasă. Este mult mai bine să folosești ulei de măsline pentru salată. Sau un simplu dressing din parmezan, oțet balsamic, usturoi și suc de lămâie.  

Mănâncă și legume crude. Atunci când consumi legume obții o doză de vitamine. Nu uita ca legumele nu sunt doar un aperitiv, ci si un ingredient plăcut pentru rețetele tale culinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel