Opioide, testul de respirație care detectează medicamentele

Medicamente
Un test de respirație, creat de cercetători, ar fi util în îngrijirea pacienților cu dureri cronice și pentru verificarea consumului ilegal de anumite substanțe.

Opioide, test. Ingineri și medici de la Universitatea din California-Davis (UC) ar dezvoltat un test pentru detectarea medicamentelor opioide în respirația expirată. "Există câteva moduri în care credem că acest lucru ar putea avea impact asupra societății", consideră profesoara Cristina Davis, președinte al Departamentului de Inginerie Mecanică și Aerospațială din UC Davis, care a condus cercetarea împreună cu profesorul Michael Schivo de la UC Davis Medical Center.

În cercetare, publicată în Journal of Breath Research din 3 octombrie, se arată cum, pentru testul dezvoltat, subiecții inspiră normal într-un dispozitiv de colectare specializat. Conținutul se păstrează la congelator până la testare. Laboratorul universitar folosește spectrometrie de masă pentru a identifica compușii din probe. Cercetătorii au verificat eficacitatea testului creat la un grup mic de pacienți care au primit infuzii de medicamente pentru durere, inclusiv morfină și hidromorfon, sau doze orale de oxicodonă, potrivit site-ului Universității California-Davis.

Autorii studiului au fost capabili să compare metaboliții opioizi în respirație, atât cu probe de sânge, cât și cu dozele administrate pacienților. „Putem vedea atât medicamentul original, cât și metaboliții în respirația expirată", a spus Cristina Davis. Validarea completă a testului de respirație va necesita mai multe date de la grupuri mai mari de pacienți, a adăugat aceasta.

Lucrarea a fost susținută financiar de UC Davis Medical Center, de Departamentul de Energie al SUA și NIH.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel