Operație-record la Alba Iulia: un pacient de 105 ani a suferit o intervenție chirurgicală la șold
28 ian 2022, 18:26

Medic chirurg   Foto: pixabay.com
Un pacient de 105 ani a fost operat cu succes la șold la Spitalul Județean Alba Iulia. Evenimentul reprezintă un record datorită vârstei pacientului.

Vineri, 28 ianuarie, a fost externat cel mai vârstnic pacient operat pe secția de Ortopedie a Spitalului Județean Alba Iulia, după Revoluție. Medicii l-au externat după o săptămână pe bărbatul de 105 ani. Bătrânul, de loc din localitatea Gâlda de Jos, județul Alba, suferise o fractură la șold. A fosta dus și internat la Spitalul Județean Alba Iulia, iar doctorii de la secția Ortopedie-Traumatologie l-au supus unei intervenții chirurgicale. Acesta este cel mai vârstnic pacient operat după Revoluția în unitatea medicală amintită.

Comunicatul dat de Spitalul Județean Alba Iulia, postat pe rețelele sociale:

”Record absolut de vârstă: Pacient de 105 ani, operat cu succes în cadrul secției de ortopedie a SJU Alba Iulia. Un pacient în vârstă de 105 ani, din Galda de Jos, a fost operat cu succes la secţia de ortopedie-traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce a suferit o fractură la nivelul şoldului.Acesta este cel mai vârstnic pacient operat în perioada postdecembristă în cadrul secţiei de ortopedie-traumatologie.

”Este un record absolut de vârstă al unui pacient operat în cadrul secției noastre în ultimii cel puțin 30 de ani. Am mai avut în luna decembrie 2021 două paciente, de 100, respectiv 102 ani, dar de 105 ani nu am mai avut”, a spus șeful secției ortopedie-traumatologie, medic primar ortoped traumatolog Iuliu Kadar, care lucrează în cadrul SJU Alba Iulia din 1992.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată de către medical primar Cristian Arghiuș. Pacientul a fost externat vineri, 28 ianuarie, după ce a stat în spital o săptămână. Evoluția postoperatorie este favorabilă. Îi transmitem pacientului nostru, născut în 1917, pe timpul Primului Război Mondial, multă sănătate și o bătrânețe liniștită și ușoară!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?