O substanță chimică nou identificată...
OMS, coronavirus. Un bărbat de 70 de ani din provincia chineză Hubei a fost infectat cu coronavirus, dar nu a prezentat simptome decât 27 de zile mai târziu, scriu agențiile străine de presă citând guvernul local. Asta înseamnă că perioada de incubație a virusului ar putea fi mult mai lungă decât cele 14 zile cum au estimat experții organizației Mondiale a Sănătății.
Pe site-ul OMS, într-o secțiune special dedicată noului coronavirus, se arată: ”perioada de incubație este perioada dintre infecție și debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimările curente ale perioadei de incubație variază între 1-12.5 zile, cu estimări mediane de 5-6 zile. Aceste estimări vor fi perfecționate pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date. Pe baza informațiilor provenite din alte boli coronavirus, cum ar fi MERS și SARS, perioada de incubație din 2019-nCoV ar putea fi de până la 14 zile. OMS recomandă ca urmărirea contactelor cazurilor confirmate să fie de 14 zile”.
Aceeași perioadă de 14 zile de incubație apare și într-un studiu publicat în Journal of Medical Virology - persoanele infectate au decedat în termen de circa 14 zile de la debutul bolii. O altă cercetare apărută în JAMA a arătat că, în medie, oamenii ajung să aibă probleme grave de respirație în 5-8 zile de la debutul simptomelor, dar nu a putut stabili o perioadă critică pentru decese.
O perioadă mai lungă de incubație înseamnă o complicare a eforturilor de restrângere a epidemiei care s-a răspândit în afara Chinei. OMS a stabilit deja un set de măsuri comune și se arată îngrijorată față de cazurile de coronavirus din afara granițelor Chinei, scrie The Guardian. O situație aparte se înregistrează în Iran, unde sunt deja 5 decese din pricina noului coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...