Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS, îngrijorată de COVID 19 fără legătură cu China. Perioada de incubație, posibil DUBLĂ
22 feb, 14:49
Reprezentanții OMS și-au arătat îngrijorarea față de cazurile de coronavirus care nu au legătură cu China.
Infecția e dată de un coronavirus

OMS, coronavirus. Un bărbat de 70 de ani din provincia chineză Hubei a fost infectat cu coronavirus, dar nu a prezentat simptome decât 27 de zile mai târziu, scriu agențiile străine de presă citând guvernul local. Asta înseamnă că perioada de incubație a virusului ar putea fi mult mai lungă decât cele 14 zile cum au estimat experții organizației Mondiale a Sănătății.

Pe site-ul OMS, într-o secțiune special dedicată noului coronavirus, se arată: ”perioada de incubație este perioada dintre infecție și debutul simptomelor clinice ale bolii. Estimările curente ale perioadei de incubație variază între 1-12.5 zile, cu estimări mediane de 5-6 zile. Aceste estimări vor fi perfecționate pe măsură ce vor fi disponibile mai multe date. Pe baza informațiilor provenite din alte boli coronavirus, cum ar fi MERS și SARS, perioada de incubație din 2019-nCoV ar putea fi de până la 14 zile. OMS recomandă ca urmărirea contactelor cazurilor confirmate să fie de 14 zile”.

Aceeași perioadă de 14 zile de incubație apare și într-un studiu publicat în Journal of Medical Virology - persoanele infectate au decedat în termen de circa 14 zile de la debutul bolii. O altă cercetare apărută în JAMA a arătat că, în medie, oamenii ajung să aibă probleme grave de respirație în 5-8 zile de la debutul simptomelor, dar nu a putut stabili o perioadă critică pentru decese.

O perioadă mai lungă de incubație înseamnă o complicare a eforturilor de restrângere a epidemiei care s-a răspândit în afara Chinei. OMS a stabilit deja un set de măsuri comune și se arată îngrijorată față de cazurile de coronavirus din afara granițelor Chinei, scrie The Guardian. O situație aparte se înregistrează în Iran, unde sunt deja 5 decese din pricina noului coronavirus.

 


Ştiri Recomandate

Medici rezidenți străini, din Italia și Franța, la spitalul Județean din Arad
Prof.dr. Irinel Popescu, realizatorul Academiei de Sănătate, face parte din Consiliul Științific al Agenției Naționale de Transplant
EXCLUSIV
PRIMER: Nu faceți stocuri de Paracetamol sau alte medicamente, putem fabrica suficiente
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
EXCLUSIV
EXCLUSIV
Coronavirusul și conjunctivita virală. Prof Dr Monica Pop explică fenomenul
Coronavirus: BILANȚ România: 2.738 de cazuri de persoane infectate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?