OMS, ultimele cifre COVID-19: „este regretabil că se întâmplă acest lucru”

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS
Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că este „dezamăgitor” că au crescut numărul de îmbolnăviri COVID în toată lumea.

După șase săptămâni consecutive de scădere, numărul cazurilor de infectare cu COVID pe glob este iarăși în creştere, a declarat luni, 1 martie, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. ”'Este dezamăgitor, dar nu surprinzător. (...) 'Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos'', a precizat acesta.

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei. Până la finalul lui mai, 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt preconizate să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de ţări sărace. ''Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare'', a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel