OMS, Coronavirus: Tinerii nu sunt invincibili; China nu mai are cazuri noi, asta ne dă speranță

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că tinerii nu trebuie să creadă ca sunt invincibili în fața Covid-19. Ne dă speranțe faptul că China, de două zile, nu au a mai anunțat cazuri noi.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a lansat un avertisment tinerilor că noul coronavirus poate fi la fel de periculos și pentru ei, cum e pentru restul lumii.

„Nu sunteți invincibili, acest virus vă poate băga în spital timp de săptămâni și poate chiar să vă ucidă. Chiar dacă nu vă îmbolnăviți, alegerile pe care le faceți în deplasările voastre pot fi diferența între viață sau moarte pentru altcineva", a declarat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, la briefingul zilnic pe care îl susține online, de la Geneva.

El a lansat acest avertisment pentru că mulți tineri trăiesc cu impresia că noul coronavirus afectează exclusiv persoanele vârstnice, dar nu și pe ei. Ghebreyesus le-a cerut insistent să-și limiteze viața socială pentru a se proteja pe ei și pentru a proteja persoanele cele mai fragile pe care le au în jurul lor.

„Unul din lucrurile pe care le-am învățat despre acest nou coronavirus este că deși persoanele în vârstă sunt cel mai dur afectate de boală, tinerii nu sunt scutiți și o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au ajuns să fie spitalizate", a declarat medicul de origine etiopiană.

Faptul că de joi, în Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, nu a mai fost înregistrat niciun nou caz este un motiv „speranță" pentru lume.

„Ieri, Wuhan nu a raportat niciun caz nou pentru prima dată de la aparișia epidemiei. (...) Wuhan dă speranță restului lumii arătând că și cea mai gravă situație este reversibilă", și-a exprimat satisfacția șeful OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel