Acest truc simplu te scapă rapid de...
Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății lansează un apel pe rețelele sociale sfătuind părinții să facă toate vaccinurile specifice pentru copii lor. ”Copiiii continuă să crească și în timpul pandemiei. La fel trebuei și imunitatea lor. Calendarul d eimunizare a copilului vostru poate nu a fost respectat din cauza pandemiei COVID”, spun aceștia într-un scurt video.
Recomandarea lor vin cu gândul ca miucții să fie merue protejați și pe măsură ce lucrurile evoluează, acele vaccinuri peste care s-a sărit vor trebui făcute.
”Vaccinurile sunt sigure, simple și sunt cel ami eficient mod de a-i proteja pe cei dragi împotriva unor boli mortale precum pojarul sau meningita. Nu rata șansa de a asigura ca sistemul imunitar al copilului tău este cât se poate de puternic. Lumea se confruntă cu o criză. Tu poți preveni alta”, se arată în mesajul OMS.
Experții OMS mai spun să nu amâni momentul vaccinării înctruct protejându-te îi poți proteja și pe ceilalți.
Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția că și cei mici pot avea simptome de boală de lungă durată, așa numitul long COVID. Acest lucru se poate întâmpla indiferent dacă la început au avut doar simptome ușoare:
„Persistența particulelor virale în organismul pacientului duce la un răspuns inflamator persistent, adică mai simplu spus continuă să ardă focul în jar și nu mai avem flăcări foarte mari. Acest micro-război la nivel imunologic se poate manifesta prin pierderi de memorie, performațe școlare net mai proaste decât înainte, oboseală, dureri de cap, de mușchi”, a spus el la Europa FM.
Copiii, mai spune el, nu rămân însă contagioși după prima săptămână de boală. „Dincolo de o săptămână de boală acută, copiii, chiar dacă mai au simptome și chiar dacă ar putea să mai aibă teste imunologice, nu teste din salivă sau din nas, pozitive, ei nu mai dau altor copii. Deci, din punctul acesta de vedere părinții pot să stea liniștiți dacă se reîntoarce în clasă un copil care a avut Covid și după o săptămână vine înapoi și el încă își mai trage nasul sau se freacă la ochi sau mai are cine știe ce mici simptome respiratorii.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Trei factori de risc majori duc la...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Acestea sunt cele mai importante...