Omletă vegană, FĂRĂ ouă, dar deosebit de gustoasă. Rețeta perfectă pentru micul dejun
09 iun, 08:16

Cum să faci omletă vegană. Ouăle pot fi înlocuite cu succes cu făina de năut sau tofu. Rezultatul este o omletă pufoasă, sățioasă, bogată în proteine, la fel de delicioasă ca rețeta clasică din ouă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru 2 persoane (180 de calorii/porție):

 

50 de grame de făină de năut

50 de grame de tofu

1 lingură de fulgi de drojdie

G Ad:

50 ml de apă sau lapte de soia

2 fire de ceapă verde

o jumătate de ardei gras cubulețe

2 roșii uscate tăiate cubulețe

pătrunjel proaspăt tocat

sare, piper, turmeric, boia, pudră de chimion, după gust

1 lingură de ulei

VEZI De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit

Mod de preparare:

 

Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă apă până când obții o compoziție cremoasă ca cea de clătite. 

Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie întinsă antiaderentă cu coadă detașabilă și toarnă compoziția de omletă vegană.

Lasă la foc mediu timp de 4-5 minute. Separă coada tigăii, apoi transferă tigaia cu omletă în cuptorul încins la 190 de grade Celsius și mai las-o 5 minute, scrie CSID.

Ştiri Recomandate

Coronavirus. Foto: Pixabay
BREAKING NEWS
Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri