Omletă vegană, FĂRĂ ouă, dar deosebit de gustoasă. Rețeta perfectă pentru micul dejun

Cum să faci omletă vegană. Ouăle pot fi înlocuite cu succes cu făina de năut sau tofu. Rezultatul este o omletă pufoasă, sățioasă, bogată în proteine, la fel de delicioasă ca rețeta clasică din ouă.

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru 2 persoane (180 de calorii/porție):

 

50 de grame de făină de năut

50 de grame de tofu

1 lingură de fulgi de drojdie

50 ml de apă sau lapte de soia

2 fire de ceapă verde

o jumătate de ardei gras cubulețe

2 roșii uscate tăiate cubulețe

pătrunjel proaspăt tocat

sare, piper, turmeric, boia, pudră de chimion, după gust

1 lingură de ulei

VEZI De ce să mănânci dintr-o farfurie albastră sau roșie. Truc formidabil pentru slăbit

Mod de preparare:

 

Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă apă până când obții o compoziție cremoasă ca cea de clătite. 

Încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie întinsă antiaderentă cu coadă detașabilă și toarnă compoziția de omletă vegană.

Lasă la foc mediu timp de 4-5 minute. Separă coada tigăii, apoi transferă tigaia cu omletă în cuptorul încins la 190 de grade Celsius și mai las-o 5 minute, scrie CSID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel