Omega-3, risc mai mic de atac de cord și boli coronariene

Ulei de peste
Omega-3 ar putea ajuta în reducerea riscului de atac de cord și boli coronariene, potrivit ultimelor cercetări.

Cercetările continuă să exploreze posibilele beneficii ale suplimentelor de ulei de pește omega-3, în special pentru sănătatea inimii, iar o recenzie recentă a datelor existente sugerează că acestea pot proteja împotriva atacului de cord și a bolilor coronariene.

Cercetătorii de la Harvard's T.H. Chan School of Public Health și Brigham and Women's Hospital au examinat 13 studii, care implică aproape 128.000 de persoane, pentru a căuta orice asociere între suplimentele omega-3 și riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, boli coronariene și moarte din cauza bolilor cardiovasculare. Rezultatele lor au fost publicate în Journal of the American Heart Association.

Risc  mai mic de atac de cord 

Cercetătorii au descoperit că, în comparație cu persoanele care au luat un placebo, cei care au luat zilnic suplimente omega-3 aveau un risc cu 8% mai mic de atacuri de cord și deces din cauza bolilor coronariene. Cu toate acestea, omega-3s nu a scăzut riscul de accident vascular cerebral. În timp ce doza de omega-3 utilizate în majoritatea studiilor a fost de aproximativ 840 de miligrame, autorii au remarcat că dozele mai mari păreau să ofere cele mai semnificative beneficii.

Experții recomandă în continuare omega-3 din pește gras cum ar fi somonul, heringul și macroul. O porție de 3 uncii din fiecare oferă între 0,5 grame și 1,2 grame de omega-3. Dar aceste descoperiri arată că suplimentele ar putea fi o alternativă viabilă, în special pentru persoanele care nu reușesc să consume alimente din care să obțină suficient omega-3.

Pentru asta însă e nevoie de sfatul medicului, care vă va recomanda suplimentele potrivite.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel