Omega 3, posibilă soluție în prevenirea bolii Alzheimer?
18 iul, 18:21
Un mic studiu susține că ar fi nevoie de doze uriașe de suplimente Omega-3 într-un viitor tratament de prevenire a Alzheimer.
Suplimente

Într-un studiu mic, cercetători de la Școala de Medicină Keck, SUA, au recrutat 33 de participanți, cu predispoziție de a dezvolta Alzheimer, cu istoric familial al bolii, un stil de viață sedentar și o dietă săracă în pești grași, ca să vadă dacă suplimentele cu Omega-3 pe care aceștia le-au luat au avut efectul scontat. I-au împărțit în două grupuri: unul a luat suplimente care conțin mai mult de 2 grame de omega-3 numit acid docosahexaenoic (DHA) zilnic, timp de șase luni, iar celălalt grup a primit placebo. Ambele grupuri au luat zilnic vitamine din complexul B, care ajută organismul să proceseze omega-3s.

S-au recoltat mostre de plasmă din sânge și lichid cefalorahidian de la participanți la început și din nou la sfârșitul perioadei de studiu. La finele celor 6 luni, participanții care au luat suplimente omega-3 aveau cu 200% mai mult DHA în sânge în comparație cu cei care au luat placebo. În schimb, DHA-ul găsit în lichidul cefalorahidian a fost cu doar 28% mai mare în grupul de tratament decât în ​​grupul de control. Acest rezultat sugerează că măsurarea nivelurilor de omega-3 în sânge poate să nu indice cât ajunge la creier.

Datele preliminare din studiul actual au fost destul de intrigante încât oamenii de știință au putut să atragă fonduri pentru o cercetare de durată. ”Concluzia este că, înainte de a vă îmbogăți în studiile clinice foarte scumpe, trebuie să demonstrați conceptul că medicamentul dumneavoastră intră în creier și schimbă biomarkerii bolii în direcția corectă”, spune unul dintre autorii studiului, într-un comunicat.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Ce să facem când nu putem dormi. Sfatul unui expert
Vitamina D, cum te protejează de COVID-19
Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri