Omega-3, cum influențează evoluția bolii COVID-19

Omega-3
Nivelul acizilor grași Omega-3 din sânge are o influență mare în cazul infecției COVID-19, arată un nou studiu.

Niveluri mai ridicate de omega-3 din sânge pot reduce riscul de deces din cauza infecției cu coronavirus, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Fatty Acid Research Institute (FARI) și colaboratorii de la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles în Orange County, CA.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista Prostaglandins, Leukotrienes și Essential Fatty Acids.

Pentru studiu, cercetătorii au implicat 100 de pacienți pozitivi COVID-19 spitalizați și au accesat probele de sânge. Au fost obținute rezultate clinice pentru acești pacienți, iar sângele a fost analizat pentru indicele Omega-3 (OMEGA-3, niveluri EPA + DHA ale membranei celulelor roșii din sânge) la OmegaQuant Analytics (Sioux Falls, SD). Patruzeci dintre pacienți au murit în timpul examinării, potrivit The Business Line.

Risc de deces mai mic

Cei 100 de pacienți au fost grupați în patru grupuri, în funcție de Omega-3, cu 25% din pacienți în fiecare grup. A existat un deces în grupurile de pacienți cu nivel superior de Omega-3, și 13 decese la pacienții rămași.

În analizele ajustate în funcție de vârstă și sex, cei din grupul c el mai înalt nivel de acizi Omega-3 au avut un risc cu 75% mai mic de a muri, decât cei din cele trei grupe cu niveluri inferioare de Omega-3. În special, riscul relativ de deces a fost de aproximativ patru ori mai mare la cei cu nivelul de Omega-3 mai mic, comparativ cu cei cu niveluri mai ridicate.

Autorul principal Arash Asher, MD, a declarat: „Deși nu îndeplinește pragurile standard de semnificație statistică, acest studiu pilot - împreună cu mai multe linii de dovezi privind efectele antiinflamatorii ale EPA și DHA - sugerează cu tărie că acești acizi grași marini disponibili din punct de vedere nutrițional pot ajuta reduce riscul de rezultate adverse la pacienții cu COVID-19. Sunt în mod clar necesare studii mai mari pentru a confirma aceste constatări preliminare. ”

Echipa caută acum finanțare pentru a-și extinde studiul și pentru a angaja cohorte mai mari.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel