Olt: Peste 750 de persoane cu infecții respiratorii în prima săptămână a anului

Peste 750 de persoane cu infecții respiratorii acute sau pneumonii s-au prezentat la medic în prima săptămână a acestui an, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, care menționează că au necesitat internare 123 dintre bolnavi, majoritatea copii.

Numărul cazurilor de infecții respiratorii raportat în prima săptămână a acestui an în Olt este mai mic față de numărul mediu de cazuri raportate în luna decembrie, dar și față de numărul de cazuri înregistrate în prima săptămână a anului trecut. Cu toate acestea, peste 750 de persoane cu infecții respiratorii acute sau pneumonii s-au prezentat la medic în prima săptămână a acestui an. Din cauza pneumoniilor, în Olt s-au prezentat la medic 265 de persoane și 84 au fost internate. Alte 39 de persoane cu infecții respiratorii acute au fost internate.

În ce privește gripa, deocamdată nu au fost raportate cazuri în județ, iar numărul persoanelor vaccinate antigripal este dublu față de anul trecut, ajungând la 52.250 de persoane în prezent, față de mai puțin de 25.000 de persoane anul trecut, notează Agerpres.

Potrivit DSP Olt, vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică. În județ au fost vaccinate peste 19.600 de persoane cu afecțiuni medicale cronice, aproape 29.000 de vârstnici, peste 3.000 de cadre medicale, 101 copii de până la 5 ani și 95 de gravide. Au fost vaccinate și câteva sute de persoane din instituții de ocrotire.

DSP Olt menționează că vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compoziția lui este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel