OLAPARIBUM - prospect
05 noi 2020 / 23:32
OLAPARIBUM – prospect. Acțiune: Inhibitor potent al enzimelor poly (ADP-riboză) de tip polimerază (PARP-1, PARP-2, și PARP-3)
Foto: Pixabay

OLAPARIBUM – prospect:

Denumite comercială: LYNPARZA 

Forma: Comprimate și capsule

Indicații: În monoterapie, ca tratament de întreținere la paciente adulte cu carcinom ovarian seros epitelial de grad înalt recidivat cu mutație BRCA (germinală și/sau somatică), neoplazie de trompă uterină sau neoplazie peritoneală primară, sensibile la medicamente pe bază de platină, cu răspuns (complet sau parțial) la chimioterapie pe bază de platină.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs. Alăptare în timpul tratamentului și 1 lună după ultima doză.

Atenție!: Tratamentul nu trebuie început decât după remiterea toxicității hematologice cauzate de tratamentul citotoxic anterior (valorile hemoglobinei, trombocitelor și neutrofilelor trebuie să fie în intervalul normal sau grad 1 CTCAE). Dacă apar toxicități hematologice severe sau dependența de transfuzii sangvine, tratamentul trebuie întrerupt. Pneumonită, sindrom mielodisplazic/leucemie mieloidă acută. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și la femeile la vârstă fertilă care nu utilizează metode eficiente de contracepție în timpul tratamentului și o lună după administrarea ultimei doze.

Reacții Adverse: Greață, vărsături, diaree, dispepsie, durere la nivelul abdomenului superior, stomatita, fatigabilitate, cefalee, disgeuzie, scăderea apetitului alimentar, amețeli, anemie, neutropenie, limfopenie, creșterea volumului eritrocitar mediu și creșterea creatininei sangvine, trombocitopenie.


Ştiri RecomandateIti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri