Olanda renunță la RESTRICȚIILE de circulație şi REDESCHIDE parțial terasele din 28 aprilie

Restricțiile vor fi relaxate în Olanda. Foto: Amterdam / Pixabay
Premierul olandez Mark Rutte a anunțat marți relaxarea unor măsuri împotriva COVID-19 în Olanda, în special renunțarea la restricțiile de circulație, dar și redeschiderea parțială a teraselor începând din 28 aprilie.

Introducerea în ianuarie a restricțiilor de circulație, pentru prima dată în Olanda de la cel De-al Doilea Război Mondial, a declanșat cele mai grave revolte în această țară din ultimele decenii.

„Suntem, desigur, fericiți că acest lucru este posibil din nou, deoarece societatea dorește mai multă libertate”, a spus Premierul olandez Mark Rutte, în timpul unei conferințe de presă, adăugând că relaxările propuse sunt o „etapă foarte prudentă”.

Terasele vor putea fi redeschise între orele 12:00 și 18:00 și vor putea găzdui maximum 50 de persoane în același timp, a precizat el.

De asemenea, olandezilor li se va permite să aibă doi oaspeți acasă pe zi, în loc de doar unul, în prezent.

De la debutul crizei sanitare, anul trecut, Olanda, cu o populație cu puțin peste 17 milioane de locuitori, a înregistrat peste 1,3 milioane de cazuri de COVID-19 și peste 16.000 de decese cauzate de această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel