OFATUMUMAB - prospect

Foto: Pixabay
OFATUMUMAB – prospect. Acțiune: Antineoplazic; anticorp monoclonal citotoxic pentru limfocitele B și celulele B tumorale care apar în leucemia limfocitară cronică (LLC) și în limfoamele non-Hodgkin.

OFATUMUMAB – prospect:

Denumirea comercială: ARZERRA 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: În asociere cu clorambucil sau bendamustină, pentru tratamentul în leucemia limfocitară cronică (LLC) netratată anterior, la pacienți care nu sunt eligibili pentru tratamentul pe bază de fludarabină. Tratamentul LLC refractară la fludarabină și alemtuzumab.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: În caz de reacții severe în timpul perfuzării, administrarea trebuie întreruptă imediat și se va iniția tratament simptomatic. Se acordă importanță vitezei de perfuzare Monitorizare a apariției sindromului de liză tumorală și a modificărilor simptomelor neurologice preexistente sau apariției unora noi, evocatoare ale leuco-encefalopatiei multifocale progresive; monitorizare cardiovasculară; monitorizare hematologică. Tratamentul se întrerupe la pacienții care dezvoltă hepatită virală cu virus hepatitic B. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze măsuri contraceptive eficace iar mamele nu trebuie să alăpteze în timpul tratamentului și până la 12 luni după ultima admnistrare.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: infecții ale tractului respirator inferior, inclusiv pneumonie, infecții ale tractului respirator superior; neutropenie, anemie; erupții cutanate tranzitorii. 

Frecvente: sepsis, infecție cu virus herpetic, infecții de tract urinar; neutropenie febrilă, trombocitopenie, leucopenie; reacții anafilactoide, hipersensibilitate; tahicardie; hTA (hipotensiune), HTA (hipertensiune); bronhospasm, hipoxie, dispnee, disconfort toracic, durere faringolaringiană, tuse, congestie nazală; ocluzia intestinului subțire, diaree, greață; urticarie, prurit, eritem facial; dorsalgii; sindrom de eliberare a citokinelor, pirexie, frisoane, hiperhidroză, fatigabilitate. 

Mai puțin frecvente: agranulocitoză, coagulopatii, aplazie eritrocitară, limfopenie; sindrom de liză tumorală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel