Urmărește dezbaterea live

Octavian Jurma: Orice „răceală” în perioada următoare este cel mai probabil infecție cu tulpina indiană

Coronavirus   Foto: Pixabay
Cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă și spune că, în perioada următoare, este posibil ca orice răceală să fie semnul unei infecții cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2.

Cercetătorul Octavian Jurma a explciat, într-o postare pe Facebook, că varianta Delta este acum dominantă și că ne aflăm în plin val patru al pandemiei. În continuare, el spune că vaccinarea este cel mai bun „colac de salvare” și explică simptomele infecției cu varianta Delta la tineri, care sunt, acum, mai predispuși să se infecteze. 

„Numărul de cazuri confirmate cu varianta Delta (B1.617.2 sau indianaă a ajuns, săptămâna trecută, la 359 de cazuri.

Dominanta Delta a crescut în doar 4 săptămâni de la de la 60% la 100%. În aceeași perioada am crescut de la 100 de cazuri pe zi la 500 de cazuri pe zi și avem o confirmare brutală a faptului că suntem deja de 4 săptămâni în valul Delta-4.

În ciuda ratei foarte scăzute de vaccinare (26% din populația rezidență), guvernul a continuat cu măsurile de relaxare sperând probabil că valul Delta-4 va fi frânat de rată mare de infectare din valurile 2 și 3 (30-40% din populație).

Această speranța, justificată exclusiv populist, a fost spulberată deja de valul 4 (Delta), care este atât de violent în România încât produce victime și în rândul celor vaccinați complet. Dacă persoanele vaccinate sunt lovite, va dați seama cât de grav va fi impactul în rândul celor nevaccinate  (…) Orice „răceală” în perioada următoare este cel mai probabil infecție cu tulpina indiană (Delta) care are un tablou clinic asemănător unei răceli severe.

La tineri, COVID-19 - Delta evoluează mai ales cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) și febra. Simptomele clasice persistă dar pierderea mirosului nu mai este așa comună.

Vaccinarea rămâne cel mai bun colac de salvare în valul 4, chiar dacă Delta îi scade mai mult eficiența decât au estimat inițial specialiștii. Imediat cum va fi permisă vaccinarea cu al doilea rapel, vă recomand să o faceți fără ezitare. Cozile la centrele de vaccinare vor motiva și pe cei încă pe gard.

Nu mai are rost să insistăm acum pentru vaccinare, dacă întâlnim sceptici sau negaționiști, cu excepția părinților și elevilor care încă mai pot dobândi imunitate completă înainte de deschiderea școlilor”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel