Octavian Jurma, despre redeschiderea școlilor: este cea mai iresponsabilă măsură

Ce se întâmplă dacă apar focare de COVID-19 în școli. FOTO pexels
Cercetătorul Octavian Jurma susține că redeschiderea școlilor în format online este o măsură „iresponsabilă” și că va accentua transmiterea virusului.

Cercetătorul Octavian Jurma susține că redeschiderea școlilor în format online este „cea mai irațională măsură posibilă dintre toate”.

„După ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părințîi și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli.”

Varianta Omicron a început să câștige tot mai mult teren, în acest moment fiind 93 de persoane în țară confirmate cu această nouă variantă a virusului.

„Din păcate, valul 5-Omicron a debutat deja la 3 zile după petrecerile de Crăciun, în 27 decembrie 2021 și va fi puternic accelerat de cuplarea relaxării de Revelion cu deschiderea prematură a școlilor în format fizic.

Pentru a simplifică calculele în perioada următoare, putem consideră debutul oficial al valului 5-Omicron în dată de 1 ianuarie 2022.

Debutul valului confirmă și prognoza că Omicron va deveni dominantă până la finalul acestei săptămâni.”, mai susține cercetătorul.

De săptămâna viitoare Omicron va forță valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici).

Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni față de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic.

Dintre cei 3 factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la 3 zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o.

Este fără îndoială cea mai irațională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie.

Nu există nici măcar un singur motiv pentru a nu deschide școlile în format online pentru 2 săptămâni, timp în care să fie permisă vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani de către părinții care doresc să ii trimită la școală protejați de vaccin.”, mai spune el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel