Oboseala cronică, subdiagnosticată la tineri

Oboseala
Oboseala cronică este subdiagnosticată la tineri, cel puțin asta reiese dintr-un studiu, conform căruia sub 5% dintre cei cre suferă de această afecțiune sunt diagnosticați.

Encefalomielita mialgică / sindromul de oboseală cronică (ME / CFS) rămâne în mare măsură nediagnosticat la tineret, potrivit unui studiu publicat online 23 ianuarie pe Forumul pentru îngrijirea copilului și tineretului.

Leonard A. Jason, doctor de la Universitatea DePaul din Chicago și colegii au evaluat prevalența ME / CFS pediatrică dintr-un eșantion aleatoriu diversificat etnic și sociodemografic din 10,119 tineri (cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani) din 5.622 de gospodării .

Cercetătorii au descoperit că prevalența ME / CFS pediatrică a fost de 0,75 la sută.

Sub 5%, diagnosticați anterior 

Un procent mai mare dintre cei diagnosticați au fost afro-americani și latini versus caucazian. Dintre tinerii diagnosticați cu ME / CFS pe baza screeningului, mai puțin de 5% au fost diagnosticați anterior. Tinerii afro-americani și latini au avut de două ori mai multe șanse să nu fi diagnosticat ME / CFS.

"Constatarea noastră că majoritatea tinerilor cu ME / CFS nu au fost diagnosticați anterior este comparabilă cu constatările la adulți", a declarat un coautor într-un comunicat. „Cu siguranță avem nevoie de modalități mai bune de a identifica oamenii cu această boală și de a dezvolta intervenții eficiente pentru ei.”

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel