Oboseala combătută cu aromaterapie. Cum ne ajută uleiurile să devenim energici

Oboseala – FOTO: Pexels@Karolina_Grabowska
Oboseala este o stare pe care o simțim din ce în mai des. Putem ameliora senzația de oboseală prin câteva trucuri simple. 

Oboseala psihică se instalează, în special la adulți, însă și copiii și adolescenții pot experimenta această stare. Pentru cei care se simt obosiți se recomandă și aromaterapia.

Oboseala, efecte negative

Oboseala crește tensiunea, cauzează migrene, probleme respiratorii, stări de iritabilitate și nu numai. Oboseala psihică se instalează atât la adulți cât și la copii și astfel începe să ne fie afectată puterea de concentrare și memorare.

Vezi și: Metastazele hepatice și cancerul colorectal. Medic: Rată de supraviețuire de 5-10 LUNI în lipsa tratamentului

Aromaterapia combate oboseala

Aromaterapia este unul dintre remediile cele mai la îndemână utilizate pentru a ameliora oboseala. Acest remediu poate fi utilizat atât în cazul copiilor, unde oboseala afectează performanta scoalara, cât şi în cazul adulților,  unde oboseala îşi pune amprenta asupra performanței la locul de muncă, dar şi în domenii ale vieţii cum sunt viaţa socială şi cea intimă.

Specialiştii în aromaterapie ne sfătuiesc să folosim hidrolații, care sunt o formă foarte blândă de aromaterapie, numai bună de utilizat la copii, mai ales că la vârste mai mici uleiurile esenţiale sunt puternice ca efect asupra pielii, dar şi ca aromă.

Uleiuri esențiale

În cazul oboselii, cele mai recomandate uleiuri sunt cele esenţiale de rozmarin şi arbore de ceai, care potenţează şi memoria. Mai ales rozmarinul este cunoscut pentru un astfel de efect şi pentru stimularea învăţării. Și maghiranul potenţează capacitatea de concentrare a atenţiei mai ales la persoanele obosite şi aflate în stare de tensiune, stres.

Vezi și: Două ingrediente din bucătărie pentru un păr sănătos, FĂRĂ mătreață. Majda Aboulumosha: O dată pe săptămână, 45 de minute

Tot ca remediu împotriva oboselii, mai ales în cadrul celei accentuate, poţi încerca o combinaţie de uleiuri esenţiale realizată din 3 picături de ulei esenţial de cimbru, 3 picături de ulei de bergamota şi 1 picătură de ulei esenţial de Ylang Ylang. Tot ce trebuie să faci este să difuzezi acest amestec sau, dacă simţi nevoia de mai mult, poţi dubla cantităţile şi să pui amestecul într-un inhalator.

Uleiul de pin este şi el documentat ca având rezultate în ameliorarea oboselii.  Are efect de relaxare şi, în plus, acţionează ca un tonic asupra creierului şi înlătura starea de oboseală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel