Obiceiuri care usucă pielea. 5 gesturi pe care să nu le mai faceți

 Aspectul tenului rămâne tânăr         Foto: pinkvilla.com
Pielea e supusă la multe schimbări, și din pricina mediului în care trăim, și a hormonilor.

Mulți factori pot afecta profund sănătatea pielii tale. Pielea este supusă și afectată de mulți factori din partea mediul înconjurător, de lucrurile pe care le consumăm și de emoțiile pe care le trăim zilnic. Pielea uscată, cunoscută și sub numele de "xeroză", poate varia de la asprime la descuamare, precum și să se manifeste sub forma unor boli cronice ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczema, potrivit American Skin Association. Corpul uman elimină în jur de 30.000 până la 40.000 de celule cutanate pe zi, înlocuindu-le pe cele vechi cu altele noi, potrivit WebMD. 

Factori care ar putea contribui la problemele tale cu tenul uscat: 

* dezechilibru hormonal - pielea suferă tot felul de schimbări sub influența hormonilor fluctuanți, relatează Everyday Health. Nivelurile noastre hormonale sunt adesea trecute cu vederea până când apare ceva puțin în neregulă. "Hormonii joacă un rol cheie în sănătatea pielii. Știm acest lucru pentru că anumite tulburări hormonale se manifestă la nivelul pielii și al părului, pe lângă cele interne", a declarat pentru Everyday Health, S. Tyler Hollmig.  Un efect secundar comun al nivelurilor scăzute de hormoni tiroidieni, numit hipotiroidism, este pielea uscată, potrivit Mayo Clinic. Hormonii tiroidieni stimulează glandele sebacee, care produc un ulei natural numit sebum pentru a hidrata și a proteja pielea, potrivit unei cercetări publicate în U.S. National Library of Medicine. Atunci când nivelul tiroidei scade, pielea nu produce o cantitate suficientă de sebum, ceea ce face ca aceasta să devină aspră și uscată. 

* stresul - Deși efectul negativ al stresului asupra sănătății noastre este bine cunoscut, puțini oameni înțeleg pe deplin impactul pe care îl poate avea asupra pielii noastre. Atunci când vă simțiți stresat, nivelul de cortizol - hormonul de stres al organismului - crește vertiginos și determină un răspuns inflamator, ale cărui simptome comune sunt uscăciunea, aspectul tern, roșeața și sensibilitatea crescută, potrivit Vogue.

* prea multă sare - Este cunoscut faptul că ceea ce mâncăm poate avea un impact notabil asupra sănătății și stării pielii noastre. Dar, poate că nu știi că un exces de sare în dieta noastră reprezintă o problemă deosebită, ducând la o deshidratare severă. "Excesul de sare din organism atrage mai mult lichid din celule pentru a ajuta la neutralizarea sării și a o scoate din corp", a declarat dieteticianul Beth Warren pentru Bustle. "Ca urmare, pielea devine mai uscată din cauza lipsei de lichid".

* te speli prea des pe față - Spălatul pe mâini este o parte importantă a rutinei noastre zilnice pentru a reduce și preveni răspândirea virușilor și a bolilor. Dar, când vine vorba de fața ta, cu siguranță merită să acorzi atenție frecvenței și intensității spălării. Stratul cel mai exterior al pielii noastre este compus din uleiuri naturale și ceară, care o protejează de toxinele exterioare și o ajută să-și păstreze umiditatea naturală, conform UCLA Health. Spălatul și curățarea excesivă a oricărei părți a pielii poate distruge această barieră naturală și o poate face vulnerabilă la diverse probleme, îi poate dezechilibra pH-ul, conform IntegrativeHealthcare.org. Acest lucru poate da naștere la durere, roșeață, descuamare și mâncărimi, spune Sara Hogan, dermatolog la UCLA Health Santa Monica Medical Center. 

Citiți mai multe pe Spectacola.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel