Obiceiul banal care crește riscul de demență. Avertismentul medicilor: Nu stimulează creierul

obiceiul banal care creste riscul de dementa - FOTO: Freepik
Obiceiul banal care crește riscul de demență este practicat de majoritatea persoanelor. 

Obiceiul banal care crește riscul de demență.  Îngrijirea sănătății vederii și a altor simțuri, cum ar fi auzul, poate preveni o afecțiune comună care afectează milioane de persoane pe măsură de îmbătrânesc. 

A nu purta ochelarii ar putea crește șansele de a dezvolta demență. Purtarea ochelarilor și asigurarea că puteți vedea la cea mai bună capacitate a dvs. poate reduce efectiv riscul de demență, potrivit unui expert.

Aproape 198 de milioane de americani - sau 75% din populație - au nevoie de o formă de corecție a vederii, potrivit The Vision Council. Și printre aceștia, aproape 167 de milioane poartă lentile de corecție, dar mulți nu știu că purtarea ochelarilor corectivi și îngrijirea vederii pot reduce riscul de a suferi de această afecțiune degenerativă, potrivit Express.

Nepurtarea ochelarilor crește riscul de demență

Stimularea creierului poate ajuta la reducerea riscului de demență prin menținerea anumitor căi neuronale active, potrivit lui Kevin Jameson, președintele, CEO și președintele consiliului director al Dementia Society of America. A face acest lucru poate fi la fel de simplu ca maximizarea intrării senzoriale pe care o primiți prin vedere sau chiar auz, simțire, mirosire și gustare.

”Dacă cineva are nevoie de ochelari, dar nu îi folosește, nu stimulează creierul cu toate informațiile senzoriale pe care le-ar putea furniza potențial creierului”, a declarat Jameson pentru The Mirror US, adăugând că ”în esență, dacă nu-l folosești, îl pierzi”.

Demența este ”o colecție de simptome cauzate de o boală, boli sau tulburări sau condiții”, a continuat Jameson, referindu-se la ea ca la ”o condiție destul de largă”.

Există multe tipuri diferite de demență, inclusiv vasculară, cu corp Lewy, frontotemporală, encefalopatie traumatică cronică (CTE), hidrocefalie cu presiune normală (lichid în creier) și cea mai cunoscută, boala Alzheimer. În timp ce unele dintre aceste condiții sunt genetice, ceea ce înseamnă că ADN-ul dvs. vă poate plasa la un risc mai mare, majoritatea pot fi accentuate prin abordarea factorilor de risc legați de stilul de viață, care pot include o vedere proastă și pierderea altor intrări senzoriale.

Pierderea simțurilor, scădere a stimulării creierului

”Pierderea auzului, pierderea vederii, pierderea senzorială - cum ar fi capacitatea de a simți sau mirosi - toate acestea sunt legate de o scădere a stimulării creierului”, a explicat Jameson. ”Și atunci când nu utilizați pe deplin vedere, nu auziți tot ce ar trebui să auziți și nu abordați alte probleme senzoriale, nu stimulați în întregime creierul”, a adăugat el, ceea ce înseamnă că oamenii nu își exersează pe deplin căile neuronale.

Asigurându-vă că stimulați creierul poate ajuta la întărirea acestor căi, asigurându-vă că se deteriorează mai lent pe măsură ce îmbătrâniți. Jameson a spus că degenerarea creierului, care poate duce la demență, este ”o parte naturală” a îmbătrânirii și a vieții, dar a spus că pot fi luate măsuri pentru a încetini acest proces, poate chiar de a-l depăși.

”Poate că nu veți opri demența să vină în viitor, dar puteți face multe pentru a reduce riscurile astfel încât să puteți preveni și, posibil, să o depășiți”, a explicat el, îndemnând publicul să poarte ochelari dacă le sunt prescrise sau să caute aparate auditive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

tratament indigestie foto:freepik@psodaz
EXCLUSIV
Tratamentul perfect indigestie. Ligia Pop: Elimină toxinele din corp. Ajută foarte mult

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel