Obiceiul banal care are consecințe grave asupra auzului și creierului

Muzica tare îți afectează auzul pentru o perioadă de timp
Un obicei banal poate avea consecințe grave asupra auzului și poate afecta și creierul, crescând riscul de a dezvolta demență.

Căștile și accesoriile Bluetooth, cum ar fi AirPod-urile, sunt aproape omniprezente în societatea de azi. Deși acest lucru este cu siguranță convenabil și la îndemână, experții din domeniul sănătății sugerează că ar putea fi timpul să le dezactivați.

O nouă analiză realizată de Acoustical Society of America raportează că nivelurile ridicate de zgomot puternic - în ton de 70 decibeli sau mai mult (în același timp cu muzica tipică din camera de zi - cu un aspirator) - ne pot pune într-un risc crescut pentru pierderea auzului în viitor. De fapt, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 50 la sută dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 35 de ani se expun unui risc mai mare de pierdere a auzului „din cauza expunerii prelungite și excesive la sunete puternice, inclusiv a muzicii pe care o ascultă prin intermediul dispozitivelor audio personale”.

„Comunitățile medicale și audiologice, precum și publicul larg, nu înțeleg că pierderea semnificativă a auzului nu are legătură cu îmbătrânirea sănătoasă normală, ci reprezintă în mare măsură pierderea auzului indusă de zgomot”, a spus dr. Daniel Fink, președintele consiliului Quiet. Coalition, spune Healthline. "Ar trebui să putem auzi până la bătrânețe, ceva care în general nu se întâmplă în societățile industrializate", a spus Fink.

Pentru această analiză, Fink și audiologul Jan Mayes au colectat date din mai multe articole despre sistemele audio personale. Persoanele care au folosit cel mai mult căștile le pot avea mult mai afectat auzul mai târziu în viață. „Mai ales pentru tineri ... utilizarea personală a sistemului audio este sursa majoră de expunere la zgomot în timpul liber. [Când] ajung la jumătatea vieții, probabil la începutul  până la mijlocul anilor 40, vor avea probleme de auz precum sunt acum bunicii lor, 70 și 80 de ani ", spune Fink în același interviu Healthline, arată Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel