Oamenii pot transmite pisicilor coronavirusul care declanșează COVID-19. STUDIU
27 apr, 12:22

Oamenii pot transmite pisicilor lor coronavirusul care declanșează COVID-19. Foto: Pixabay
Un nou studiu, realizat în Marea Britanie, arată că oamenii infectați au transmis pisicilor lor coronavirusul care cauzează COVID-19. 

Studiul, care este publicat în Veterinary Record (link direct studiu), a detectat anul trecut coronavirusul SARS-CoV-2, care duce la apariția COVID-19, la pisicile - animale de companie care au dezvoltat boli respiratorii ușoare sau severe.

Cercetătorii au folosit o serie de tehnici de laborator pentru a arăta că două pisici domestice din gospodăriile cu cazuri suspecte de COVID-19 au fost infectate cu SARS-CoV-2.

Pentru studiu, probele de țesut au fost testate pentru antigenul SARS-CoV-2 utilizând imunofluorescență și pentru ARN viral prin hibridizare in situ.

Un set de 387 tampoane orofaringiene care fuseseră supuse testării de rutină a patogenilor respiratori a fost testat pentru SARS-CoV-2 ARN utilizând PCR cantitativă cu transcriptază inversă.

G Ad:

Maimult, în studiu a fost inclus și țesutul pulmonar colectat post-mortem de la pisica 1 a fost pozitiv atât pentru antigenul nucleocapsidic al SARS-CoV-2, cât și pentru ARN.

„Aceste descoperiri indică faptul că transmiterea SARS-CoV-2 de la om la pisică a avut loc în timpul pandemiei COVID-19 din Marea Britanie, pisicile infectate prezentând boli respiratorii ușoare sau severe.

Având în vedere capacitatea coronavirusului de a infecta animalele de companie, va fi important să se monitorizeze transmiterea de la om la pisică, de la pisică la pisică și de la pisică la om”, a declarat autorul principal dr Margaret Hosie, de la Centrul de cercetare a virusurilor de la Universitatea din Glasgow.

Ştiri Recomandate

Când să-ți dea de gândit o durere puternică de cap
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri