O perioadă de izolare mai scurtă? O ANALIZĂ dezvăluie noi lucruri despre COVID

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Să avem o izolare mai scurtă de 14 zile? O analiză susține că oamenii care fac COVID pot transmite virusul cu aproximativ două zile înainte de începerea simptomelor și timp de cinci zile după aceea.

O analiză a mai multor studii despre COVID arată că perioada de infecțiozitate a virusului este cu două zile înainte de apariția simptomelor și la cinci zile după. Unele cercetări susțineau că unii pacienți care sunt extrem de bolnavi sau au un sistem imunitar afectat pot transmite virusul timp de 20 de zile. Chiar și în cazuri ușoare, unii pacienți pot prezenta virusuri vii timp de aproximativ o săptămână, a constatat noua analiză, scrie The New York Times.

Datele acumulate i-au făcut pe oficiali din domeniul sănătății publice să scurteze timpul de izolare recomandat. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din SUA recomandă ca persoanele infectate să se izoleze timp de cel puțin 10 zile de la începutul bolii. Franța a scăzut perioada necesară de izolare la 7 zile de la 14 zile, iar Germania are în vedere scurtarea acesteia la 5 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel