O nouă tulpină a coronavirusului, descoperită de cercetători: mult mai contagioasă

Coronavirus
O nouă tulpină a coronavirusului a fost identificată de către oamenii de știință, care spun că este mult mai contagioasă decât versiunile anterioare.

O nouă tulpină a coronavirusului a fost identificată de căptre oamenii de știință. Ei spun că aceasta este mult mai contagioasă decât versiunile care s-au răspândit în primele zile ale pandemiei COVID-19, potrivit unui nou studiu condus de oamenii de știință de la Laboratorul Național Los Alamos.

Noua tulpină a apărut în februarie în Europa, a migrat rapid pe Coasta de Est a Statelor Unite și a fost tulpina dominantă în întreaga lume încă de la jumătatea lunii martie, au scris oamenii de știință.v Înafară e faptul că se răspândește mai ușor, aceasta poate face persoanele vulnerabile la reinfectare.

Mutația identificată în noul raport afectează acele vârfuri de pe exteriorul coronavirusului, care îi permit să intre în celulele respiratorii umane. Autorii raportului au spus că „au simțit o nevoie urgentă de avertizare timpurie”, astfel încât vaccinurile și medicamentele în curs de dezvoltare în întreaga lume să fie eficiente împotriva tulpinii mutate.

Oriunde a apărut noua tulpină, aceasta a infectat rapid mult mai multe persoane decât tulpinile anterioare care au pornit din Wuhan, China, iar în câteva săptămâni a fost singura tulpină care a predominat în unele țări, potrivit raportului. Dominanța noii tulpini demonstrează că este mai infecțioasă, potrivit raportului, deși nu se știe încă exact de ce, scrie Los Angeles Times.
Coronavirusul, cunoscut de oamenii de știință ca SARS-CoV-2, a infectat peste 3,5 mil, la sfârșitul anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel