O nouă mutație a coronavirusului: E484K are imunitate ridicată la vaccin. Unde se răspândește

Coronavirus   Foto: Pixabay
O nouă mutație a coronaivrusului, cunoscută drept E484K, a fost detectată la aproximativ 70% dintre pacienții internați într-un spital din Tokyo, Japonia. Mutația reduce protecția vaccinurilor, fapt care îi îngrijorează pe oamenii de știință.

Mutația E484K, numită și „Eek”, a fost descoperită în luna martie la 10 din 14 persoane ce au fost testate pozitiv în Tokyo, la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. 

Dintre cei 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să călătorească în ultimul timp în străinătate și nici nu au raportat contactul cu persoane revenite recent din alte țări.

Reprezentanți ai spitalului nu au făcut comentarii în acest sens, arată surse citate de Antena 3.

În prezent, Japonia se confruntă cu un nou val al pandemiei și o creștere accentuată a numărului de cazuri de COVID-19, chiar înainte de Jocurile Olimpice, programate pentru luna iulie a acestui an.

Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, iar vaccinarea populației generale nu a început încă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel