O gravidă nevaccinată, primul caz de gripă din Sibiu

Gravidă
O gravidă nevaccinată, din Mediaș, județul Sibiu, este prima persoană diagnosticată cu gripă de tip AH3 la Spitalul Județean din Mureș.

Gravida, gripă. O femeie gravidă, nevaccinată antigripal, din municipiul Mediaş, a fost diagnosticată cu gripă de tip AH3, fiind tratată în Secţia boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Mureş, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu. Potrivit sursei citate, femeia din Mediaş a fost externată şi este acum "în stare generală bună".

"Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mureş rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3. (...) Precizăm că acest caz este primul din judeţul Sibiu confirmat cu gripă în acest sezon", se arată în comunicatul DSP Sibiu, potrivit Agerpres.

Soţul femeii şi cei doi copii nu prezintă semne de gripă, spun medicii. Mulţi sibieni care locuiesc în municipiul Mediaş, aflat în nordul judeţului, obişnuiesc să meargă la medicii din judeţul Mureş, pentru că ei consideră că este mai aproape decât la spitalele din municipiul Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel