O femeie de 111 ani, cea mai vârstnică persoană care a supravieţuit COVID-19 în Chile

O femeie centenară a devenit cea mai vârstnică persoană care a supravieţuit noului coronavirus în Chile, după două runde de carantină.

Juana Zuniga, care împlineşte 112 ani în luna iulie, a fost una dintre cele 25 de persoane care au contractat noul coronavirus într-un azil de bătrâni din capitala Santiago,  a informat Serviciul Naţional pentru Persoane Vârstnice (SENAMA) din această ţară sud-americană, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Femeia, rezidentă a azilului din 2014, a fost plasată într-o zonă izolată şi îngrijită acolo timp de 28 de zile.

Pe 10 mai, când şi-a revenit oficial, ea a devenit cea mai în vârstnică persoană din Chile care a supravieţuit COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Directoarea azilului, Maria Paz Sordo, a declarat că, în afară de probleme respiratorii, centenara era sănătoasă.

"A fost testată pozitiv, dar era asimptomatică, şi a avut apoi câteva episoade de febră", a precizat Sordo.

Miercuri, Chile a extins măsurile de carantină în zona metropolitană Santiago până pe 5 iunie după raportarea a 4.328 de cazuri noi în 24 de ore. Cu un total de 82.289 de contaminări, Chile este în prezent cea de-a treia ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din America Latină, după Brazilia şi Peru.

Între timp, numărul de decese provocate de noul coronavirus în Chile a ajuns la 841. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel