Nutriţionist: Bananele nu sunt bune la micul dejun

Pentru unii oameni, micul dejun poate fi o adevărată provocare. Din grabă, mulţi se orientează către alimente pe care le pot mânca rapid şi care sunt şi gustoase, de exemplu, bananele. Experţii în nutriţie avertizează însă că acest aliment nu este tocmai o variantă bună pentru prima masă a zilei.

Bananele sunt o opțiune populară atunci când timpul nu este de partea ta, experţii avertizează însă că nu ar trebui să le consumăm deloc la micul dejun, notează Coventry Telegraph.

Expertul în nutriţie, Dr. Daryl Gioffre, a explicat pentru RSVP Live de ce nu este cea mai înțeleaptă decizie să consumăm banane la prima masă a zilei.
"Bananele par a fi opțiunea perfectă pentru micul dejun, dar, cu o privire mai atentă, veți constata că bananele mâncate singure nu sunt cea mai bună opțiune, deoarece conţin 25% zahăr și acid moderat", a spus medicul.

Potrivit medicului, bananele iți vor oferi un boost de energie, dar în curând te vei simţi obosit și îţi va fi din nou foame.

În schimb, dacă doriţi totuşi să consumaţi banane la micul dejun, medicul recomandă ca acestea să fie asociate cu alte alimente, cum ar fi grăsimile sau condimentele sănătoase.

„Deoarece bananele sunt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a obține beneficiile potasiului, fibrelor și magneziului", a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel