Numărul de beri care te duce direct la ciroză

Foto Pexels
EXCLUSIV
Alcoolul reprezintă un factor de risc atunci când este consumat fără moderație, a precizat medicul Teodor Bădescu.

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de bere.

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între 10 și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus Teodor Bădescu.

„În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul Teodor Bădescu.

Conform acestuia, „este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă este în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

 

 

Citește pe DC Medical - Alcoolul nu este benefic sănătății nici în cantități mici. Concluziile experților Federației Mondiale a Inimii

 

Alcoolul nu este benefic nici în cantități mici pentru sănătatea inimii, susțin experți de la Federația Mondială a Inimii.

„În ultimele decenii, prevalența bolilor cardiovasculare s-a dublat aproape, iar alcoolul a jucat un rol major în incidența unei mari parte a acesteia. (...) Prezentarea alcoolului ca fiind necesar pentru o viață socială vibrantă a distors atenția de la efectele nocive ale consumului de alcool, la fel ca și afirmațiile frecvente și larg mediatizate conform cărora consumul moderat, cum ar fi un pahar de vin roșu pe zi, poate oferi protecție împotriva bolilor cardiovasculare. (...) Aceste afirmații sunt în cel mai bun caz dezinformate”, susține Monika Arora, membru al comitetului de advocacy WHF, într-un comunicat de presă.

Afirmațiile WHF au la bază un raport din The Lancet, bazat pe Studiul Global Burden of Diseases, Injuries, and Risk Factors Study (GBD), care a constatat că nu există un nivel sigur de consum de alcool. În 2019, aproape 2,4 milioane de decese au fost atribuite alcoolului, reprezentând 4,3% din toate decesele la nivel global și 12,6% dintre decesele bărbaților cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. Chiar și cantități mici de alcool cresc riscul de boli cardiovasculare, inclusiv boli coronariene, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, boli de inimă - hipertensiune, cardiomiopatie, fibrilație atrială -, anevrism, notează WHF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel