Număr RECORD de copii vaccinați împotriva COVID. ANUNȚUL dr Valeriu Gheorghiță
08 iun 2021, 17:32

Dr Valeriu Gheorghiță coordonează campania națională de vaccinare împotriva COVID  FOTO: Facebook
Coordonatorul campaniei naționale pentru vaccinare împotriva COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, anunță că au fost imunizați împotriva COVID peste 9.300 de copii cu vârste între 12 și 15 ani.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat, într-o conferință de presă, că peste 9.300 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15. Imunizarea copiilor a debutat pe 2 iunie. Bucureștiul are cei mai mulți puști vaccinați - 2315 persoane vaccinate, apoi județul Cluj - 856.

"Germania şi Polonia au început vaccinarea pentru această grupă de vârstă pe data de 7 iunie, de asemenea Lituania în decursul lunii iulie, iar Austria îşi propune ca până la sfârşitul lunii august să atingă peste 340 de mii de copii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani ca obiectiv de vaccinare. Ungaria a început să vaccineze tinerii între 16 şi 18 ani de la mijlocul lunii mai. Repet, fiecare ţară are propria strategie de vaccinare, iar în mod progresiv grupele de vârstă eligibile sunt incluse în programul de vaccinare", a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?