Alimentația în sezonul rece poate fi...
Consumul de nuci (alături de migdale sau fistic) cât de frecvent (aproape zilnic, dacă e posibil), poate reduce riscul bolilor cardiovasculare la persoanele cu diabet zaharat de tip 2, după cum rată un nou studiu.
Documentul a fost publicat online de către Circulation Research și s-a bazat pe sondajele privind dieta a mai mult de 16.000 de oameni, înainte și după ce au fost diagnosticați cu diabet de tip 2, o afecțiune care crește riscul bolilor de inimă, scrie Harvard Medical School.
Cercetătorii i-au întrebat pe participanții la studiu despre obiceiurile alimentare ale acestora, pentru o perioadă de mai mulți ani. Persoanele care au mâncat cinci porții de nuci pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a face boli cardiovasculare, comparativ cu cei care au mancat mai puțin de o porție pe săptămână.
Pline de grăsimi nesaturate, fibre și minerale, nucile pot ajuta la menținerea sub control a zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului.
Fructele cu coji lemnoase, care includ nucile, migdalele și fisticul, păreau să ofere cele mai puternice beneficii, potrivit rezultatelor studiului. Arahidele nu au avut rezultate la fel de bune.
Deși acest studiu nu poate dovedi cauza și efectul, mâncând o mână mică de nuci nesărate aproape zilnic vă va ajuta, probabil, inima , chiar dacă nu aveți diabet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...