Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Nuca de cocos, un fruct tropical, asociat de cele mai multe ori cu plaja, a devenit accesibilă, fiind de găsit în aproape toate magazinele, iar beneficiile pe care le are aceasta este un motiv de a o trece pe lista de cumpărături. Nuca de cocos poate fi folosită la multe rețele dulci sau sărate, apa poate fi consumată ca atare ori transformată în lapte sau ulei.
Reduce riscul fracturilor de oase
”Nuca de cocos este o sursă excelentă de cupru și, deși majoritatea oamenilor nu sunt cu adevărat deficitari în cupru, este posibil ca unii să nu primească suficient”, spune The Nutrition Twins, citat de EatThis.
Potrivit Mount Sinai, cuprul ajută organismul dumneavoastră să producă globule roșii și menține sănătatea celulelor nervoase și a sistemului imunitar. De asemenea, ajută la formarea colagenului, o parte esențială a oaselor și a țesutului conjunctiv. De asemenea, organismul dumneavoastră are nevoie de cupru pentru a produce energie.
Deși este rar să ai o deficiență de cupru, semnele posibile includ anemie, temperatură scăzută a corpului, fracturi osoase și osteoporoză, număr scăzut de celule albe din sânge, bătăi neregulate ale inimii, pierderea pigmentului din piele și probleme cu tiroida.
Cuprul, esențial pentru viață. Deficitul și excesul în organism, cauze și remedii
Face posibilă scăderea în greutate, în cazul persoanelor obeze
Nutriționiștii sugerează că ar trebui grăsimile saturate din dietă cu nuca de cocos pentru a beneficia de avantajele trigliceridelor cu lanț mediu din nuca de cocos. Acești acizi grași pot promova potențial pierderea în greutate prin reducerea grăsimii corporale, creșterea sațietății și, potențial, îmbunătățirea mediului intestinal.
Eficient împotriva toxiinfecțiilor alimentare
Nuca de cocos poate ajuta la lupta împotriva bolilor provenite de la alimentele contaminate sau bacterii. Anumite bacterii pot provoca infecții ale rănilor, furuncule, infecții ale sinusurilor și alte infecții (Stafilococul auriu) sau crampe stomacale severe, diaree, adesea cu sânge și vărsături (E. Coli).
”Deși cercetarea a fost făcută într-o eprubetă, folosind ulei de nucă de cocos și apă, acesta părea să protejeze împotriva bacteriilor”, spune The Nutrition Twins.
Eficiență împotriva constipației
Conținutul de fibre din nuca de cocos acoperă mare parte din necesarul unei persoane adulte (25-30 de grame). O porție de 100 de grame de nucă de cocos conține 9 grame de fibre. ”dacă mâncați cantități mai mari, veți atinge rapid conținutul zilnic necesar”, mai spun nutriționiștii de la The Nutrition Twins.
Poate proteja împotriva cancerului
Nucile de cocos conțin polifenoli acidul galic și acidul cafeic, ambii contribuind la protejarea organismului împotriva cancerului datorită proprietăților lor antioxidante puternice. Potrivit studiilor menționate de EatThis, s-a arătat că acizii grași din uleiul de nucă de cocos pot avea un potențial anticancerigen și pot declanșa moartea celulelor în liniile celulare canceroase.
Poate contribui la ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer
The Nutrition Twins afirmă că, deși sunt necesare mai multe cercetări, un articol de analiză din 2015 publicat în British Journal of Nutrition a arătat efectele trigliceridelor cu lanț mediu (MCT) - un tip de grăsime care se găsește în nucile de cocos - asupra pacienților cu Alzheimer și a constatat că MCT-urile au ajutat la realizarea unor îmbunătățiri cognitive semnificative.
Vă puteți îngrășa de la nuca de cocos
Desigur, există și persoane care vor să se îngrașe, iar nuca de cocos este un produs plin de calorii, deși este fruct. Așa că mare atenție pentru cei care nu se aplică în categoria persoanelor slabe sau care vor să își mențină silueta.
Este posibilă creșterea colesterolului
Nuca de cocos este bogată în grăsimi saturate, care este un factor important când vine vorba de creșterea nivelului de colesterol, motiv pentru care nutriționiștii atrag atenția în privința consumului uleiului de cocos la gătit. ”Este extrem de bogat în grăsimi saturate, are cu 50% mai multe decât untul”, spun aceștia, care subliniază în același timp că uleiul de cocos crește atât colesterolul ”rău”, cât și colesterolul ”bun”.
Puteți avea un adaos de zahăr peste măsură
Nuca de cocos folosită în produsele dulci poate avea un conținut mărit de zahăr. Astfel, o ceașcă de nucă de cocos îndulcită conține de obicei aproximativ 10 lingurițe de zahăr adăugat.
Vezi și: Ceaiul care ajută la dezintoxicare. Lidia Fecioru: Cura este de 14 zile, nu mai mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...