NU SUNT paturi libere la ATI. Rezervă operațională de 187 de paturi
18 oct, 13:08

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Autoritățile anunță că luni, 18 octombrie, nu este niciun pat liber la ATI.

Autoritățile anunță că luni, 18 octombrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Iar în București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

”De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.  Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 

1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, se mai arată în informarea oficială.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri