Nu arunca apa în care ai fiert orez. Remedii naturale pentru păr și piele

Orez
Apa în care ai fiert orezul poate fi folosită și în remedii naturale pentru sănătatea părului și a pielii. 

Apa în care ai fiert orezul conţine 8 aminoacizi esenţiali, utili în procesul de regenerare musculară. Carbohidraţii din ea furnizează suficientă energie. După ce fierbi orezul, toarnă apa fiartă într-un borcan din sticlă și pune-l la frigider. După ce apa s-a răcit bine, o poţi utiliza pe păr şi piele.

Câteva remedii naturale:

Păr - spală-ţi părul şi clăteşte-l cu apă de orez. Lasă apa să acţioneze 2-3 minute, apoi clăteşte cu apă curată. Firul părului va deveni mai gros şi mai strălucitor. Apa de orez umple crăpăturile din structura părului.

Tratament pentru piele - spală-te pe fata cu apă călduţă, înmoaie o dischetă de bumbac în apă de orez, apoi curăţă-ţi pielea cu mişcări circulare. Apa de orez va preveni apariţia petelor pigmentare. De asemenea, serveşte ca remediu excelent pentru acnee.

Tratează iritaţia şi inflamaţia pielii - Şterge partea iritată sau inflamata a pielii cu o dischetă de bumbac îmbibată în apă de orez. Inflamaţia va dispărea, potrivit DC News.

Făina de orez are efecte miraculoase pentru ten. Orezul care este recunoscut ca un element de bază în majoritatea gospodăriilor oferă o gamă de beneficii pentru piele. Nu ai nevoie de un produs cumpărat din magazin pentru a vă face pielea moale și tânără. E suficient să folosiți puțină făină de orez pentru asta. Conține antioxidanți, precum și vitamine și acid ferulic, care ajută la combaterea ridurilor, redă elasticitatea pielii, vă protejează pielea de poluarea zilnică și de semnele evidente ale îmbătrânirii.

Porii înfundați pot provoca probleme precum formarea excesului de ulei și pot face loc apariției acneei. Făina de orez vă poate ajuta în aceste circumstanțe pentru a ajuta la desfundarea și închiderea porilor, blocând bacteriile. Agenții antiinflamatori din orez pot calma inflamațiile și pot calma mâncărimile pielii. Alantoina din orez acționează ca un vindecător natural și favorizează o sănătate mai bună a pielii.

Câteva rețete de măști faciale cu făină de orez puteți citi AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel