Nouă alimente au calorii negative: include-le în dieta ta

Nouă alimente au calorii negative: include-le în dieta ta. Foto: Freepick @freepik
Nouă alimente au calorii negative, de aceea ar trebui să le consumi dacă vrei să slăbești. 

Toate produsele au un conținut de calorii, adică valoare energetică. Cu toate acestea, există alimente cu conținut scăzut de calorii, valoarea lor nutritivă fiind, adesea, de până la 30 calorii la 100 de grame.

Conținutul caloric al unor astfel de alimente este negativ, deoarece organismul cheltuiește mai multă energie pentru digestia lor decât primește de la ele. Deci, de exemplu, organismul va cheltui aproximativ 130 calorii pentru a digera 100 grame de salată verde, care are o valoare energetică de 15 calorii. Ca urmare, conținutul caloric negativ va fi de -115 calorii.

Carnea de pui, ce nu știai despre ea. Poate conține urme de fecale. Cum ar trebui să o gătești

Ce alimente au calorii negative?

Alimentele cu calorii negative includ majoritatea legumelor și fructelor: castraveți, țelină, spanac, sparanghel, broccoli, dovlecei, ceapă, usturoi, salată verde, ierburi (mărar, pătrunjel, busuioc), ardei iute, ardei gras, morcovi, sfeclă, conopidă, vinete, ridichi, nap, roșie, dovleac, fasole, portocale, mandarină, grapefruit, lime, lămâie, măr, prune, afine, afine, mure, merișor, afine, coacăze, zmeură, căpșuni, ananas, caise, mango, piersici, smochine, pepene verde, pepene galben. 

Până la ce vârstă poți să bei lapte și ce este, de fapt, laptele fără lactoză. Care e cea mai bună brânză pentru adulți: Este perfectă!

De asemenea, la alimentele cu conținut scăzut de calorii, a căror digestia organismului cheltuiește multă energie, nutriționiștii includ și alimente proteice: carne de pui albă fiartă, carne de vită fiartă, pește slab și diverse fructe de mare. Prin urmare, toate aceste produse sunt recomandate pentru a fi consumate dacă vrei să slăbești.  

Iată o listă cu cele mai benefice alimente cu calorii negative care trebuie incluse în dietă

Castraveți. Dacă există un aliment pe care îl poți  mânca în cantități nelimitate și să nu-ți faci griji pentru siluetă, atunci acesta este castravetele. Constă aproape în întregime din apă, care elimină toxinele și toxinele din organism. Pe lângă apă, castraveții conțin și beta-caroten benefic, vitaminele A, B1, B2, C, acid folic, potasiu, magneziu, sodiu și alte minerale, precum și fibre, care îmbunătățesc microflora intestinală.

Țelină. Acesta este cel mai scăzut produs caloric dintre legume. În 100 grame de țelină există aproximativ 12-15 calorii. și ai nevoie de trei ori mai multă energie pentru a o digera. Prin urmare, dacă slăbești, este logic să te obișnuiești cu gustul specific al țelinei și să-l adaugi în salate.

Care e cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Asta e pâinea REALĂ! Pâinea 100% secară nu este pâine. Ni s-a spus că are colorant de sfeclă roșie și ăsta e un caz fericit

Ghimbirul este un aliment cu calorii negative datorită faptului că determină organismul să producă căldură și, prin urmare, să consume mai multă energie.

Ceai verde. Și băuturile pot avea calorii negative. În primul rând, vorbim de ceaiul verde. 100 ml de ceai verde (fără zahăr) are doar 3-5 calorii. În același timp, organismul cheltuiește aproximativ 30 de calorii pentru asimilarea ceaiului. Pentru beneficii și aromă suplimentare, poți adăuga în ceaiul verde ghimbir, scorțișoară, mentă, cimbru, salvie.

Grapefruit. Pe lângă faptul că este un aliment cu conținut scăzut de calorii, grapefruitul îmbunătățește digestia și elimină excesul de lichid din organism.

Nouă semne care arată că ești prea stresat. Vezi când este timpul să mergi la medic

Afinele. Alături de multe alte fructe de pădure, afinele sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți. Așadar, o mână de afine va oferi organismului  antioxidanții necesari, vitamine (A, C, B1) și minerale (magneziu, fosfor, potasiu).

Spanacul  are un conținut foarte scăzut de calorii și  proprietăți benefice pentru organism. Frunzele de spanac sunt capabile să umple deficitul de acid folic din organism, să îi ofere magneziu și alte vitamine și minerale utile.

Pătrunjel. Verdețurile, in special pătrunjelul, sunt bogate în antioxidanți, magneziu, vitaminele A, C si K, beta-caroten. În același timp, este complet inofensiv pentru silueta.

Mai multe semne îți arată că nivelul de zahăr din sânge este crescut. Lista alimentelor care reglează glicemia

Algele. 100 de grame de alge murate are aproximativ 49 calorii și o mulțime de vitamine și minerale: vitamina A, vitaminele B, calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, aminoacizi și iod.

Pentru a păstra proprietățile benefice ale legumelor și fructelor, consumă-le crude. De asemenea, nutriționiștii susțin că nu trebuie să bei lichide în timp de mesteci, să consumi mai multe verdețuri, să nu adaugi zahăr, miere și alți carbohidrați în preparate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel