Această vitamină îți protejează...
AstraZeneca și Universitatea din Oxford au anunțat astăzi un acord pentru dezvoltarea și distribuția globală a potențialului vaccin adenovirus recombinant al Universității, care vizează prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și dezvoltarea bolii COVID-19 dată de aceasta.
Colaborarea își propune să aducă pacienților potențialul vaccin cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCoV-19, care este dezvoltat de Institutul Jenner și Grupul de vaccinuri de la Universitatea din Oxford. Conform acordului, AstraZeneca va fi responsabilă pentru dezvoltarea și distribuția la nivel mondial a vaccinului.
Vaccinul potențial a intrat în studiile clinice de faza I săptămâna trecută pentru a-i fi studiate siguranța și eficacitatea la voluntarii sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, în cinci centre de studiu din sudul Angliei. Datele din procesul de faza I ar putea fi disponibile luna viitoare. Trecerea la studiile în stadiul târziu ar trebui să aibă loc până la jumătatea acestui an.
Dezvoltat la Jenner Institute de la Universitatea din Oxford în colaborare cu grupul de vaccinuri Oxford, ChAdOx1 nCoV-19 folosește un vector viral bazat pe o versiune slăbită a răcelii comune (adenovirus) care conține materialul genetic al proteinei spike a SARS-CoV-2. După vaccinare, se produce proteina spike de suprafață, care determină sistemul imunitar să atace noul coronavirus dacă mai târziu infectează organismul.
Vectorul adenovirus recombinant (ChAdOx1) a fost ales pentru a genera un răspuns imun puternic dintr-o singură doză și pentru că nu se reproduce, deci nu poate provoca o infecție continuă la individul vaccinat. Vaccinurile produse de virusul ChAdOx1 au fost administrate la peste 320 de persoane până în prezent și s-au dovedit a fi sigure și bine tolerate, deși pot provoca reacții adverse temporare, cum ar fi temperatură, simptomele asemănătoare gripei, dureri de cap sau dureri de braț.
Pascal Soriot, directorul executiv AstraZeneca, a declarat că: „Pe măsură ce COVID-19 își continuă să afecteze lumea, necesitatea unui vaccin pentru a învinge virusul este urgentă. Această colaborare reunește competența de clasă mondială a Universității din Oxford în domeniul vaccinologiei și capacitățile globale de dezvoltare, fabricație și distribuție ale AstraZeneca. Speranța noastră este că, prin această unire a forțelor, putem accelera globalizarea unui vaccin pentru a combate virusul și a proteja oamenii de pandemia cea mai mortală din această generație".
Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al R&D BioParmaceutic, AstraZeneca, a arătat, la rândul său, că „Universitatea din Oxford și AstraZeneca au o relație de lungă durată pentru a avansa cercetarea de bază și suntem extrem de încântați să lucrăm cu ei pentru dezvoltarea unui vaccin pentru prevenirea COVID-19 în întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Universitatea din Oxford și cu companii inovatoare precum Vaccitech, ca parte a noului nostru parteneriat. "
Alok Sharma, secretarul de afaceri din Marea Britanie, a arătat că „această colaborare între Universitatea Oxford și AstraZeneca este un pas esențial care ar putea ajuta rapid la fabricarea unui vaccin contra coronavirusului. De asemenea, se va asigura că, în cazul în care vaccinul este dezvoltat de Institutul Jenner de la Universitatea Oxford, va fi disponibil cât mai devreme posibil, ajutând la protejarea a mii de vieți de această boală. "
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...