Nou vaccin contra coronavirus. Sanofi și Translate Bio cercetează un vaccin ARNm împotriva COVID-19

Fiole
Sanofi și Translate Bio investighează împreună mai mulți candidați pentru dezvoltarea unui vaccin ARNm contra noului coronavirus SARS-CoV-2 eficient și sigur

Sanofi Pasteur, divizia globală de vaccinuri a companiei Sanofi, și Translate Bio, o companie de cercetare și dezvoltare clinică de terapii bazate pe ARN mesager (ARNm), colaborează pentru a dezvolta un nou vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARNm. Această colaborare are la bază un acord existent din 2018 între cele două companii pentru a dezvolta vaccinuri de tip ARNm pentru boli infecțioase. Vaccinurile bazate pe ARNm funcționează prin imitarea agenților patogeni pentru a stimula un răspuns la nivelul sistemului imunitar. Se construiește astfel un mecanism de apărare care rămâne activ în organism pentru a combate viitoarele infecții. Vaccinurile ARNm oferă o abordare inovatoare prin furnizarea unei secvențe de nucleotide care cuprinde codificarea antigenului sau antigenele selectate pentru potențialul lor ridicat de a induce un răspuns imun protector.

Translate Bio a început deja să dezvolte mai multe secvențe de ARN mesager și va folosi platforma sa ARNm pentru a descoperi, proiecta și produce o serie de vaccinuri potențiale împotriva SARS-CoV-2. Sanofi va contribui cu expertiza sa amplă în domeniul producției de vaccinuri, precum și cu sprijin la nivelul rețelelor sale externe de cercetare pentru ca potențialele vaccinuri să intre apoi rapid în procesul de dezvoltare.

Pentru Sanofi, aceasta este a doua colaborare în eforturile sale de a dezvolta un posibil vaccin împotriva COVID-19. În februarie 2020, Sanofi anunța un acord de colaborare cu Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA) din SUA pentru a continua dezvoltarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.

„Ne-am angajat să folosim diferite moduri de a aborda criza de sănătate publică COVID-19 prin testarea tratamentelor, precum și a două vaccinuri care utilizează platforme diferite. Credem că, cu cât abordăm mai multe abordări, cu atât probabilitatea noastră de succes în atingerea acestui obiectiv este mai bună", a declarat David Loew, șeful global al Diviziei de vaccinuri a Sanofi. „Faptul că avem o capacitate instalată suficientă va fi cheia pentru a satisface cererea puternică de vaccinuri pe care o vom vedea probabil, iar pe baza experienței pe care am avut-o sub colaborarea până în prezent, credem că platforma ARNm a Translate bio ne-ar putea ajuta să răspundem acestei nevoi."

„Echipele Translate Bio și Sanofi Pasteur au generat încurajatoare dat preclinice asupra mai multor ținte de boli infecțioase, ca parte a colaborării noastre continue pentru vaccinuri ARNm. Această colaborare va servi ca temelie puternică pe măsură ce direcționăm eforturile comune de cercetare împotriva COVID-19 pentru a ajuta la soluționarea acestei amenințări pentru sănătatea publică", a declarat Ronald Renaud, director executiv al Translate Bio. „Eforturile noastre de colaborare pentru combaterea COVID-19 vor influența platforma inovatoare de ARNm pentru Translate Bio, precum și expertiza privind vaccinul lui Sanofi și cercetările COVID-19 în curs de desfășurare, cu scopul de a avansa rapid un nou vaccin ARNm către clinică."

Vaccinurile funcționează prin imitarea agenților de boală pentru stimularea sistemului imunitar; construirea unui mecanism de apărare care rămâne activ în organism pentru a combate viitoarele infecții. Vaccinurile ARNm oferă o abordare inovatoare prin furnizarea unei secvențe de nucleotide care codifică antigenul sau antigenele selectate pentru potențialul lor ridicat de a induce un răspuns imun protector. Vaccinurile ARNm reprezintă, de asemenea, o alternativă potențial inovatoare la abordările convenționale ale vaccinurilor din mai multe motive - potența ridicată a acestora, capacitatea de a iniția producția de proteine fără a fi nevoie de intrare nucleară, capacitate de dezvoltare rapidă și potențial de fabricare cu costuri reduse și administrare sigură folosind non-viral livrare. Această abordare permite dezvoltarea de vaccinuri pentru zonele bolii în care vaccinarea nu este o opțiune viabilă astăzi. În plus, un antigen dorit sau mai mulți antigeni pot fi exprimați din ARNm fără a fi necesară ajustarea procesului de producție oferind flexibilitate și eficiență maximă în dezvoltare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel