Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
26 sep, 18:06
Un nou simptom care apare tot mai des la pacienții cu COVID-19 a fost descoperit de către cercetători. Ei au identificat simptomul la o parte considerabilă dintre participanții la studiu.
Simptome

Cercetătorii au descoperit încă un simptom al infecţiei cu coronavirus. Ei au observat că o mare parte dintre bolnavii de COVID-19 prezintă manifestări cutanate, lucru nemaiîntâlnită până acum în cazul acestei boli. 
Oamenii de ştiinţă din Spania au realizat un studiu pe un procent important al bolnavilor cu coronavirus şi au observat noi manifestări ale bolii COVID-19, potrivit thesun.co.uk.

Cercetătorii au examinat pacienții la un spital de campanie temporar care a fost înființat în vârful pandemiei din Madrid, Spania. Ei au analizat 666 de pacienți cu coronavirus cu pneumonie ușoară până la moderată. Vârsta medie a pacienților a fost de 56 și 58% dintre ei au fost femei. Experții au dezvăluit că 46% dintre pacienți prezentau o formă de manifestare mucocutanată (sindromul imunodeficienței), mâinile și picioarele fiind deosebit de afectate. Ei au descoperit, de asemenea, că 26 la sută dintre pacienți au avut o erupție cutanată în gură și cea mai frecventă a fost papilita linguală tranzitorie, mici umflături roșii sau albe pe limbă.

Experții spun că erupțiile cutanate au fost "relativ neobișnuite". Totuşi, în urmă cu ceva timp, cercetătorii de la King’s College din Londra au anunţat că erupțiile cutanate ar trebui considerate al patrulea simptom oficial al coronavirusului.


Ştiri Recomandate

Ficat
EXCLUSIV
Anglia ar putea intra în lockdown: cine susține asta
Primul caz de gripă din acest sezon, confirmat la o tânără
De ce nu e bine să iei decizii când ești stresat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri