Noi paturi de Terapie Intensivă, pentru bolnavii cu COVID-19 în București

Florin Cîțu
Bucureștiul va avea noi paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul Matei Balș și la Spitalul Bagdasar Arseni. 

Noi paturi de terapie intensivă vor fi la spitalele Matei Balș și Bagdasar Arseni. Paturi de adulți, însă, nu vor fi și la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”, deși conducerea unității își anunțase disponibilitatea de a prelua adulți cu COVID-19. 

„La Matei Balș se vor operaționaliza încă 20 de paturi de terapie intensivă, vor trebui să fie transferați 7 medici și 30 de asistenți medical. Se va înființa un centru de evaluare pacienți cu SARS-CoV-2. La Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primiri urgențe va fi disponibilă cu 27 de paturi UPU și 27 de paturi de ATI. La „Grigore Alexandrescu” nu vom aloca adulți. Acolo se vor aloca în 12 paturi ATI copii, în prima fază 10 paturi. Aceasta este situația în acest moment”, a spus Florin Cîțu.

Acesta spune că a văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, a atras atenția și suntem este în măsură să atingă cifrele despre care a vorbit, respectiv peste 1.600 de paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii cu COVID-19, mai notează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel