NIZATIDINUM - prospect
01 Martie, 13:17

Foto: Pixabay
NIZATIDINUM – prospect. Acțiune: Antagonist al receptorilor histaminici H2, cu efect rapid și specific; inhibă secreția gastrică acidă bazală și stimulată, reducând atât volumul cât conținutul în acid și pepsină al sucului gastric.

NIZATIDINUM – prospect:

Denumirea comercială: NIZATIDIN 

Forma: Capsule

Indicații: Tratamentul ulcerului duodenal și gastric benign activ, pentru o perioadă de 4-8 săpt. Terapia de întreținere în ulcerul duodenal cronic, după vindecarea ulcerului duodenal activ. Înainte de adm. trat. trebuie exclusă posibilitatea ulcerațiilor gastrice maligne. Trat. esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive și ulcerative și asociată cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian pe o perioadă de 12 săpt. Diminuează pirozisul prezent la pacienții cu reflux gastroesofagian după prima zi de trat.

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate la nizatidină sau la alți antagoniști de receptori histaminici H2. Sarcină și alăptare.

Atenție!: Răspunsul simptomatic la terapia cu nizatidină nu exclude existența unei formațiuni gastrice maligne. Prudență în Insuficiență Renală sau Insuficiență Hepatică.

Reacții Adverse: Rareori reacții de hipersensibilitate sau de șoc anafilactic. Cazuri rare de leziuni hepatice colestatice și/sau la nivel hepatocelular, reversibile la încetarea trat. Ocazional anemie, urticarie, dureri de cap, amețeală și transpirații.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri