NIVOLUMABUM - prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
NIVOLUMABUM – prospect. Acțiune: Nivolumab este un anticorp monoclonal uman (HuMAb – human monoclonal antibody) de tip imunoglobulină G4 (IgG4), care se leagă de receptorul 1 cu rol în controlul morții celulare programate (PD-1) și blochează interacțiunea acestuia cu liganzii PD-L1 și PD-L2. Nivolumab potențează răspunsurile mediate de celulele T, inclusiv răspunsurile împotriva tumorilor, prin blocarea exercitată asupra legării PD-1 de cei doi liganzi PD-L1 și PD-L2.

NIVOLUMABUM – prospect: 

Denumire comercială: OPDIVO 

Forma: Concentrație pentru soluție perfuzabilă

Indicații: La adulți, nivolumab este indicat în monoterapie sau în asociere cu ipilimumab pentru tratamentul melanomului în stadiu avansat (nerezecabil sau metastazat); cancerul bronho-pulmonar altul decât cel cu celule mici (NSCLC) local avansat sau metastazat, după tratamentul anterior cu chimioterapie; carcinom renal (RCC).

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs

Atenție!: Monitorizare continuă pentru depistarea reacțiilor adverse cardiace și pulmonare, dar și a semnelor clinice, simptomelor și rezultatelor anormale ale testelor de laborator sugestive pentru dezechilibre electrolitice și deshidratare înainte de inițierea tratamentului și periodic pe durata acestuia. Pacienții trebuie monitorizați continuu (timp de cel puțin 5 luni după administrarea ultimei doze). Trat. cu nivolumab sau cu nivolumab administrat în asociere cu ipilimumab trebuie oprit definitiv în cazul reapariției oricărei reacții adverse severe mediată imun cât și în cazul unei reacții adverse mediată imun ce pune viața în pericol. Trebuie luat în considerare debutul întârziat al efectului nivolumab, înainte de inițierea trat. la pacienții cu afecțiune care progresează rapid. Monitorizare pentru depistarea diareei și a altor simptome ale colitei, a semnelor și simptomelor sugestive pentru pneumonită, hepatită, nefrită sau disfuncție renală. a endocrinopatiilor și a hiperglicemiei, dar și pentru modificări ale funcției tiroidiene.

Reacții Adverse: infecții ale tractului respirator superior, reacție la administrarea în perfuzie, hipersensibilitate, hipotiroidism, hipertiroidism, hiperglicemie, scăderea apetitului alimentar, neuropatie periferică, cefalee, amețeli, vedere încețoșată, xeroftalmie, hipertensiune arterială, pneumonită, dispnee, tuse, diaree, greață, colită, stomatită, vărsături, durere abdominală, constipație, xerostomie, erupție cutanată tranzitorie, prurit, vitiligo, xeroză cutanată, eritem, alopecie, durere musculoscheletică, artralgie, fatigabilitate, febră, edem (inclusiv edem periferic), creșterea valorii AST, ALT, a fosfatazei alcaline, a lipazei, amilazei, hipocalcemie, creșterea valorii creatininei, limfopenie, leucopenie, trombocitopenie, anemie, hipercalcemie, hiperpotasemie, hipopotasemie, hipomagneziemie, hiponatremie, creșterea valorii bilirubinei totale, neutropenie, hipermagneziemie, hipernatremie, scădere în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel