Nicoleta Luciu, diagnosticată cu o boală rară. Tratamentul costă peste 1000 de euro pe lună: Se depistează la analizele de sânge

Nicoleta Luciu. FOTO Instagram @ Nicoleta Luciu
Nicoleta Luciu, diagnosticată cu o boală rară, care afectează atât femeile, cât și bărbații.

Nicoleta Luciu, fosta asistentă a lui Teo Trandafir, nu mai apare în lumina reflectoarelor de când s-a retras la Miercurea Ciuc, unde s-a dedicat vieții de familie, fiind mamă a patru copii, un băiat de 13 ani și tripleții de 10 ani.

Dar chiar și așa, Luciu este destul de activă pe rețelele de socializare, unde recent a dezvăluit că a fost diagnosticată cu alopecie, o boală ce afectează atât femeile, cât și bărbații, și care se manifestă prin căderea părului, iar în unele cazuri există riscul ca acesta să nu mai crească deloc.

"Nu am mai avut așa păr lung și frumos de zece ani. Este rezistent și are luciu. Ultima ședință. Părul și-a dublat volumul după opt luni de tratament. O dată pe săptămână, timp de 40 de minute.", a scris Nicoleta Luciu, pe rețelele de socializare, potrivit Spectacola.

Ce este alopecia

"Există mai multe tipuri de alopecie, care  cel mai des apar datorită deficitului nutrițional. Se fac niște analize de sânge, pentru a depista dacă pacientul respectiv este subnutrit, dacă ține o dietă sau dacă are un deficit de vitamine și proteine.

Bolile tiroidiene sunt o altă categorie de afecțiuni, care pot duce la căderea părului. Mai sunt anumite afecțiuni care pot duce la agravarea sau declanșarea căderii părului și, anume, dermatita seboreică, afecțiuni endocrinologice. Căderea părului mai poate fi dată și de cancere, de chimioterapie, de anumite medicamente. Poate să fi alopecie în plăci sau mai putem vorbi și de alopecie dată de sifilis.", a explicat Dr. Pavelina Andrei, pentru Spectacola.

Legătura dintre alopecie și anxietate

Alopecia (căderea părului) poate afecta bărbați și femei, deopotrivă, temporar sau permanent, iar cauzele pot fi cunoscute sau nu. Această afecțiune poate fi diagnosticată și apoi tratată, mai mult, în anumite condiții poate fi și prevenită.

De altfel, există studii care fac legătura între pierderea părului și unele afecțiuni dermatologice, ca eczeme, alergii sau astm. Ce trebuie reținut este faptul că această afecțiune nu este una contagioasă, însă poate provoca traume emoționale, persoanele afectate izolându-se de cele mai multe ori din punct de vedere social.

Alopecia poate fi asociată cu afecțiuni cronice, precum depresia și anxietatea, notează WebMD.

Tipuri de alopecie

Putem vorbi de două tipuri de alopecie, în funcție de sex:

Alopecia masculină presupune

- cădere minimă sau redusă în zona frontală.

- pierderea parului in zona fronto-temporală.

- pierderea părului în zona vertexului. De aici încolo începem să vorbim despre chelie.

- pierderea părului se extinde în zona vertexului.

- regiunile fără păr, anterioară și posterioară, în cele din urmă se unesc.

- mai rămâne o porțiune a părului inițial, la nivelul urechilor, unită deasupra gâtului.

Alopecia feminină presupune

- o cădere a părului în zona creștetului;

- pierderea părului este mai pronunțată în zona creștetului;

- pierderea părului este puternică, efectul se vede ușor. Citește mai departe AICI.

Nicoleta Luciu, stil de viață sănătos și sport

Fosta concurentă de la ”Poftiți pe la noi” a dispărut din showbiz-ul autohton, dar asta nu înseamnă că nu are grijă de silueta sa. Bruneta se menține în formă printr-un stil sănătos și sport, chiar dacă de ani buni nu a mai apărut pe micile ecrane.

”Din iunie anul trecut țin regim vegan și raw-vegan. Am renunțat la cafea, gluten și zahăr. Nu sunt slabă. Am rămas la 60 de kilograme, la o înălțime de 1m și 75cm.

Țin regim raw-vegan, adică cu fierbere și coacere, dar am și zile în care consum numai raw. Fac pâinici și mămăligă, asta am voie să mănânc”, a explicat vedeta într-un interviu acordat cu ceva timp în urmă, citează Fanatik.

Vezi și: Jada Pinkett-Smith suferă de o boală autoimună gravă. Soția lui Will Smith a chelit complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel