Nelu Tătaru, vizită la ARAD: Transmitere comunitară a noului coronavirus, o rezidentă din Sicilia triază pacienți români!

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut o vizită fulger la Arad astăzi. El spune că se poate vorbi de trasmitere comunitară a noului coronavirus și că l-a impresionat că a găsit la triaj o rezidentă din Sicilia care tratează pacienți români. 

„Preliminar, ca primă impresie, este o transmitere comunitară exstinsă în acest moment. Niște cazuri neidentificate la început, dispersia s-a făcut în ceea a însemnat personal medical, personal medical la ce însemna pacienți. Avem un personal cu un moral relativ scăzut, dar am fost impresionat aici, cel puțin la corturi (de triaj, n.r.) să văd o tânără rezidentă din Sicilia care ne tratează pe noi. Cred că și acesta este un motiv pentru care medicii noștri ar trebui să înțeleagă că este un moment în care trebuie să fim împreună toți, că este un moment în care ar trebui efectiv să ne gândim la cei din Arad și din județul Arad, să ne gândim la cei din județele limitrofe, care, că vrem, că nu vrem, ne-am ales o profesie”, a subliniat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, la ieșirea din Spitalul Județean Arad. 

La PSitalul Județean, 14 medici au demisionat și 80 de angajați și-au luat concediu medical. 

La Nădlac, a explicat demnitarul, a verficat situația împreună cu chestorul Buda și șeful Poliției de Frontieră „ce înseamnă traficul din aceste zile și cum va fi în perioada următoare, fiindcă ne apropiem de sărbătorile pascale, și dincolo de ce avem ca transmisiune directă aici vom avea și o transmitere adusă de cei de afară, în majoritatea lor venind oarecum din zone care le știm că sunt cu potențial ridicat”. 

Cât privește răspândirea coronavirusului în Arad, medicul Tătaru spune că „la început a fost cazul sau cazurile neidentificate sau asimptomatice sau cu simptome nespecifice, care au dat o transmitere locală, urmată apoi de cea între cadrele medicale, și la rândul lor între pacienți, se continuă această transmitere și am ajuns la ce am ajuns azi. Nu pot să spun că e neglijență. Poate la un moment dat lipsa protecției, neidentificarea acelui caz, și atunci toate s-au dus de la sine”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel